STORTALENT: Gyda Westvold Hansen har allerede sølv i junior-VM. Nå ser hun frem mot VM i 2021 som del av Norges første kombinertlandslag for kvinner.
STORTALENT: Gyda Westvold Hansen har allerede sølv i junior-VM. Nå ser hun frem mot VM i 2021 som del av Norges første kombinertlandslag for kvinner. Foto: Terje Pedersen

Søskenbarnet til Johaug tatt ut på historisk landslag

Gyda Westvold Hansen (17) er én av tre løpere på tidenes første norske kvinnelige landslag i kombinert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med søstrene Marte og Mari Leinan Lund er Gyda Westvold Hansen (17) tatt ut på Norges første kvinnelige landslag i kombinert.

Satser mot VM i 2021

Nyheten ble bekreftet at Skiforbundet torsdag, som henger seg på det de kaller «en idrett i rivende utvikling».

Frem til nå har ikke kombinert for kvinner vært på VM-programmet, men det blir det endringer på fra og med mesterskapet i Oberstdorf i 2021.

Trioen, som holder alle holder til i Trondheim, vil få et oppgradert sportslig tilbud, som vil oppgraderes ytterligere før VM-sesongen.

– Vi går inn i den mest spennende tiden for jentene de neste årene. Disse tre kommer alle fra Nord-Østerdal som har sterke kombinerttradisjoner, og de er «pionerer» på et nytt landslag, sier sportssjef Ivar Stuan.

Gyda Westvold Hansen (midten) vant Holmenkollen skishow foran landskollegene Marte Leinan Lund (t.v) og Mari Leinan Lund.
Gyda Westvold Hansen (midten) vant Holmenkollen skishow foran landskollegene Marte Leinan Lund (t.v) og Mari Leinan Lund. Foto: Terje Pedersen

I slekt med Johaug

Westvold Hansen vil fortsette sin satsing i Trondheim og ser frem til enda tettere oppfølging. Hun har sin styrke i hoppbakken, noe hun har vist frem i sommer med to hopp-seirer i kontinentalcupen i Kasakhstan.

– Det er veldig artig å være del av det første landslaget, sier Westvold Hansen til TV 2.

Hun tok sølv under tidenes første junior-VM i kombinert for kvinner i Lahti tidligere i år. Nå er VM i 2021 det neste store målet.

– Jeg håper at jobben jeg har lagt ned rundt hoppingen vil gi resultater. Så blir det nok mer langrennsfokus nå fremover.

Når det kommer til langrennsbiten, kan hun kanskje søke råd innad i slekten. Westvold Hansen er nemlig søskenbarn med Therese Johaug.

– Jeg ser at det blir litt fokus på at vi er søskenbarn, men jeg tenker ikke så mye på det, sier Westvold Hansen.

– Jeg får noen tips litt her og der, både av Therese og broren Karstein. Det er blitt vanskeligere å få til i det siste, men jeg har nok mye å lære av henne.

ALLEREDE I TOPPEN: Gyda Westvold Hansen (t.v) tok sølv under junior-VM bak Ayane Miyazaki og Anju Nakamura fra Japan i Lahti i januar i år.
ALLEREDE I TOPPEN: Gyda Westvold Hansen (t.v) tok sølv under junior-VM bak Ayane Miyazaki og Anju Nakamura fra Japan i Lahti i januar i år. Foto: Jussi Nukari