BLE HISTORISK: Richard Carapaz kunne glise etter å ha vunnet Giro d'Italia som den første fra Ecuador i starten av juni.
BLE HISTORISK: Richard Carapaz kunne glise etter å ha vunnet Giro d'Italia som den første fra Ecuador i starten av juni. Foto: Luk Benies

Vueltaen røk for favoritt

Overraskelsesmannen fra Giro d'Italia, Richard Carapaz, er skadet etter en velt på trening og mister sesongens siste Grand Tour, som starter lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ecuadorianeren Richard Carapaz (26) regnes som en av de største favorittene når Vuelta a Espana tråkkes i gang i Torrevieja lørdag, men nå har han trukket seg.

Det kommer frem i en pressemelding fra Movistar-laget torsdag kveld.

– Richard Carapaz' har ikke klart å komme seg i tide som følge av en krasj forrige søndag som førte til slagskade i høyre skulder og flere andre skrubbsår, skriver Movistar.

Erstatteren blir José Joaquín Rojas.

I utgangspunktet kommer Movistar til Vueltaen med et kruttsterkt lag likevel, med Alejandro Valverde og Nairo Quintana.

Det var knyttet mye spenning til hva Carapaz kan utrette i sesongens siste treukersritt etter at han overraskende stakk av med seieren i Giro d'Italia tidligere i år. Både Valverde og Quintana syklet Tour de France, mens Carapaz kun hadde syklet Vuelta a Burgos, hvor han ble nummer tre sammenlagt, siden triumfen i Italia.

Carapaz er på vei bort fra Movistar etter sesongen, og mye tyder på at han ender opp i Team Ineos.

Tre nordmenn stiller til start i Vueltaen: Edvald Boasson Hagen, Rasmus Fossum Tiller og Carl Fredrik Hagen.

Se første etappe av Vuelta a Espana på TV 2 Sport 1 og Sumo lørdag kl. 18.45.