FRA CHEERING TIL CELLA: På bildet til venstre ankommer Brooke Skylar Richardson retten i Lebanon i Ohio i 2017. På bildet til høyre poserer hun i cheerleaderdrakta like før hun ble gravid.
FRA CHEERING TIL CELLA: På bildet til venstre ankommer Brooke Skylar Richardson retten i Lebanon i Ohio i 2017. På bildet til høyre poserer hun i cheerleaderdrakta like før hun ble gravid. Foto: AP

Cheerleader (20) risikerer livstid i fengsel

Ingen visste at Brooke Skylar Ricardson (20) var gravid. Nå er hun tiltalt for å ha tatt livet av sin egen baby og gravd henne ned i familiens hage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3. september må Brooke Skylar Richardson (20) møte i retten i Ohio, to år etter at hun rystet «hele» USA.

I juli 2017, da hun var 18 år gammel og en populær cheerleader på Carlisle High School, ble hun pågrepet.

En gynekolog hadde tipset myndighetene om at Brooke kunne ha født en baby i all hemmelighet hjemme i den lille byen Carlisle.

Gynekologen fortalte politiet at tenåringen hadde sluttet å komme på ultralydundersøkelser og blodprøvetakninger, og at hun ikke svarte da helsepersonell forsøkte å få tak i henne.

Politiet gjennomsøkte Richardson-familiens eiendom, og fant levningene til en nyfødt jente nedgravd i hagen.

TATT: Brooke Skylar Richardsons på politiets arrestasjonsbilde. Foto: Politiet
TATT: Brooke Skylar Richardsons på politiets arrestasjonsbilde. Foto: Politiet

«Hun fødte babyen i all hemmelighet hjemme, forårsaket babyens død, og så gravla hun den i hagen,» skriver assisterende aktor Steven Knippen i tiltalen.

Richardson innrømmer å ha gravd ned babyen, men hun påstår at jenta var dødfødt.

Ville ikke skuffe foreldrene

20-åringens foreldre, Kimberly og Scott Richardson, har tidligere fortalt The Enquirer at de ikke visste at datteren var gravid.

I et intervju med Cosmopolitan har en av Brookes nærmeste venninner fortalt at Brooke ikke fant ut at hun var gravid før hun var åtte måneder på vei. Da var abort utelukket. Heller ikke venninnen visste at hun var gravid.

Foreldrene sa at datteren i all hemmelighet gravde ned den angivelig dødfødte babyen sin midt på natta, fordi hun var redd for å skuffe dem og resten av familien.

De har også fortalt at Brooke slet med spiseforstyrrelser, og derfor hadde et vanskelig forhold til vektøkningen graviditeten medførte.

Det var bare få måneder til Brooke skulle begynne på University of Cincinnati for å studere psykologi.

ARRESTERT: Brooke Skylar Richardson ble pågrepet i 2017, og tiltalt for forsettelig drap, uaktsomt drap, for å utsatt barn for fare, bevisforspillelse og likskjending. Foto: Politiet
ARRESTERT: Brooke Skylar Richardson ble pågrepet i 2017, og tiltalt for forsettelig drap, uaktsomt drap, for å utsatt barn for fare, bevisforspillelse og likskjending. Foto: Politiet

– Kan ikke engang drepe en edderkopp

Foreldrene hennes har fortalt at Brooke satt helt alene i mørket på badet etter fødselen, og at hun ga den livløse jenta navnet Annabelle.

De påstår at hun ventet i mange timer for å se om babyen åpnet øynene og begynte å puste.

Foreldrene påstår også at det var Brooke selv som fortalte gynekologen sin at hun hadde født, og at hun hadde gravd ned den dødfødte babyen mens foreldrene hennes sov.

Påtalemyndighetene mener derimot at Brooke drepte babyen kort tid etter fødselen.

De mener at dette kan bevises fordi babyen hadde flere brudd på hodeskallen. Påtalemyndigheten mener motivet var at Brooke var livredd for å bli en 18 år gammel alenemor.

– De fortalte oss at hun hadde lemlestet babyen. Jeg prøver å tenke: «Datteren min, som ikke engang kan drepe en edderkopp, lemlestet en baby og brente den?», sa mamma Kimberly Richardson.

Brooke har sagt seg ikke skyldig i samtlige fem tiltalepunkter – forsettelig drap, uaktsomt drap, bevisforspillelse, for å ha satt et barn i fare, og likskjending.

Blir hun likevel dømt, risikerer hun livstid i fengsel.

GRAVID: Dette bildet ble tatt bare dager før Brooke fødte. Ingen visste at hun var gravid. Foto: Handout
GRAVID: Dette bildet ble tatt bare dager før Brooke fødte. Ingen visste at hun var gravid. Foto: Handout

Sår tvil om brenning

Richardsons advokater, Charles H. og Charles M. Rittgers, mener ifølge Inside Edition at påtalemyndighetene bør droppe hele tiltalen, da det er uenighet om hvorvidt liket ble brent før det ble gravd ned eller ei.

Rettsmedisiner Elizabeth Murray, som undersøkte levningene i 2017, hevdet først at beinene var forkullet og at dette beviste at liket var blitt brent før det ble gravlagt.

Kort tid etter trakk hun tilbake denne påstanden.

Murray er sterkt uenig i at saken skal droppes på grunn av hennes endrede forklaring. I sin forklaring sier hun at babyen uansett hadde kraniebrudd som tyder på at hun ble drept.

«Uansett om beinene var brent eller ikke, så var babyen død, hadde uforklarlige kraniebrudd og var gravd ned i hagen. Jeg forstår ikke hvorfor brenningen skal ha en så stor betydning,» skriver hun.

– Ikke ansett som barn

Richardsons advokater mener debatten om hvorvidt liket ble brent eller ei kan ha betydning for om Richardson virkelig forårsaket dødsfallet til babyen.

Advokatene mener også at siden babyen ifølge Richardson var dødfødt, oppfylte det ikke de juridiske kriteriene for å bli ansett som barn.

Dermed mener de at 20-åringen ikke kan dømmes for å ha mishandlet et barn, eller for å ha utsatt et barn for fare.

Når rettssaken mot Brooke starter 3. september, er det med foreldrene ved sin side.

– Ingen burde bli rettsforfulgt for å ha født en dødfødt baby, sier hennes mor Kimberly til The Enquirer.