LSK og Elise Thorsnes er på vei mot ny cupfinale.
LSK og Elise Thorsnes er på vei mot ny cupfinale. Foto: David Catry

LSK Kvinner stormer mot ny cupfinale

LSK Kvinner slo Kolbotn og er i nok en semifinale i cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LSK Kvinner, som har vunnet cupen fire av de fem siste årene, er på vei mot en ny dobbel.

De er nå i semifinalen og møter Trondheims-Ørn. I den andre semifinalen møtes Vålerenga og Arna-Bjørnar.

LSK har mistet flere sentrale spillere i sommer og røk ut i kvalifiseringen til mesterligaen, men kjemper videre om en ny dobbelttriumf. Nyankomne Emilie Nautnes scoret to av målene da Kolbotn ble slått 3-1 på bortebane.

Det var spilt mindre enn fire minutter da Nautnes vant ballen fra en motspiller, vendte bort en annen og banket den i mål bak en feilplassert keeper. En ny ballerobring, denne gang ved kaptein Ingrid Moe Wold, satte Elise Thorsnes i stand til å punktere kampen med 2-0 like før pause.

Nautnes gjorde 3-0 midtveis i 2. omgang nydelig framspilt av Thorsnes, mens Nora Eide Lie reduserte på overtid.

– De første 20 minuttene var strålende, og det ble en komfortabel seier, men 2. omgang var dårlig, sa LSK-trener Hege Riise til NRK.

Ørn knuste Sandviken

Trondheims-Ørn avsluttet med ti spillere, men knuste serietoer og fjorårsfinalist Sandviken 4-2 i kvartfinalen og tok seg til semifinale i NM.

Ørn har åtte NM-titler for kvinner, flere enn noen annen klubb, men den forrige kom helt tilbake i 2002. To raske mål av Marit Clausen midtveis i 1. omgang sendte laget foran for godt da Sandviken ble satt grundig på plass. Det skjedde tre dager etter at bergenslaget vant 1-0 da lagene møttes i serien.

Sandviken er poenget bak serieleder LSK Kvinner, mens Trondheims-Ørn har bare tre lag bak seg på tabellen i Toppserien.

Cesilie Andreassen ga Ørn en tidlig ledelse onsdag, men Maria Brochmann utlignet før det var spilt et kvarter. Så slo Clausen til i det 19. og 21. minutt, og innbytter Rakel Engesvik la på til 4-1 før pause.

Det hjalp ikke Sandviken at hjemmelagets Ina Vårhus ble utvist etter en times spill. Ørn dro seieren i land med ti spillere. Lisa Naalsund reduserte, men til liten nytte.

Dowie-hattrick

Vålerenga slo Avaldsnes 3-0 med hattrick av Natasha Dowie. Den engelske spissen scoret i det 24., 29. og 79. minutt. Osloklubben revansjerte dermed finaletapet mot samme motstander for to år siden.

Arna-Bjørnar, som i likhet med Vålerenga aldri har vunnet cupen for kvinner, tok seg til semifinale med 1-0-seier borte mot den femdoble norgesmesteren Røa. Elise Isolde Stenevik scoret vinnermålet på straffespark.

Trekningen ga Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn hjemmebane i semifinalene.

(©NTB)