Tabber ødela for RBK: – Klønete og udyktige

Rosenborg skapte nok sjanser til å få med seg en scoring mot Dinamo Zagreb, men tapte 0-2 i Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dinamo Zagreb – Rosenborg 2-0 (2-0):

Se sammendrag øverst!

Marius Lundemo laget et klønete straffespark etter bare sju minutters spill, og Even Hovland og Tore Reginiussen tabbet seg ut da Dinamo Zagreb doblet ledelsen i det 28. minutt.

Rosenborg tapte den første kampen mot Dinamo Zagreb 0-2 i Champions League-playoffen, og har dermed et tøft – men ikke umulig – utgangspunkt foran returkampen på Lerkendal.

– Vi kom skjevt ut. Førsteomgangen var ikke bra for oss. I andre omgang spilte vi mye bedre fotball og produserte nok til å score, men var ikke effektive nok. Nå får vi sette i gang et skikkelig rally på Lerkendal, og se om vi får scoring. Det 60/40 før kampen med tanke på å gå videre, og det har ikke forverret seg noe veldig. Zagreb er et sterkt kontringslag. Men vi kan få godt betalt for å være godt trent, oppsummerte RBK-trener Eirik Horneland.

– Fullt mulig å snu det på Lerkendal
RBK-spillerne nekter naturligvis å gi opp håpet om avansement.

– Vi fikk den samme starten mot BATE, men det er kjipt å få en slik start. Slike ting kan skje, men vi skal jobbe og krige oss til en seier i neste kamp, sa RBK-spissen Alexander Søderlund til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi fikk marginer mot oss, og kanskje var det udyktighet. Hadde dette vært en vanlig seriekamp i Eliteserien så hadde vi kanskje fått med oss en scoring eller to. Får vi en god start i neste kamp, så har vi alle muligheter. Det er bare å kjøre på. Vi må gå ut i 100 og håpe at vi får publikum med oss. Det blir tøft, men ikke umulig, fortsatte Søderlund.

– Vi gir bort to mål, og skapte mer enn nok til å score ett og to. Vi skapte mye til å være en skikkelig tøff bortekamp i Europa. 0-2 blir tøft, men jeg mener det fremdeles er fullt mulig å snu dette på Lerkendal, oppsummerte RBK-profilen Pål André Helland.

Kaptein Mike Jensen tror også på RBK-avansement, til tross for nederlaget i Kroatia.

– De scoret to mål i første omgang, så vi kom skjevt ut. Vi lærte dem å kjenne underveis, men i første omgang ble vi litt og sjokkerte og rystet. Vi spilte litt primitivt. Så kriget vi oss inn i det. Zagreb vant fortjent, men det er synd vi ikke scoret. Når vi kommer hjem på Lerkendal så tror vi alle det er mulig å score to mål. Vi skal vinne med to mål på en strøken gressmatta med Lerkendal på ryggen, mente han.

– Vi ble hardt straffet for feilene vi gjorde, det ble litt hett rundt ørene. Vi kunne fått med oss et mål og da hadde resultatet vært okey. Vi skal absolutt gi det et forsøk i returkampen. 0-2-målet var dårlig kommunikasjon, så det endte at begge gikk, så flikket vi den bakover så det ikke ble offside. Det er slike feil vi blir straffet for og ikke får lov til å gjøre, sa RBK-stopperen Tore Reginiussen.

TV 2-ekspert: – Udyktige og sløve
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener udyktighet i forsvarsspillet først og fremst ødela for Rosenborg i Zagreb.

– RBK skapte nok sjanser til å få med seg et bortemål. De leverte en god andreomgang på en tøff, tøff bortebane, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Men Rosenborg tapte denne kampen først og fremst fordi de var udyktige i forkant av begge baklengsmålene. RBK tapte fullt fortjent, fordi de var giftigst kampen sett under ett og utnyttet sløvhet i RBKs bakre rekker i første omgang. Men dobbeltoppgjøret er på ingen måte avgjort før tirsdagens kamp, poengterte han.

– 0-2 er på ingen måte krise. RBK møtte klassespillere på hele fjøla, men på Lerkendal er ingenting umulig. 0-2 er fullt mulig å ta igjen, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk etter kampen.

Dersom Rosenborg kvalifiserer seg til Champions Leagues gruppespill vil klubben motta over 200 millioner kroner i rene inntekter.

Returkampen spilles på Lerkendal tirsdag neste uke og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

– Klønete og passive
Rosenborg fikk en verst tenkelige starten da Martin Lundemo felte Bruno Petković innenfor 16-meteren allerede etter sju minutter. Bruno Petković tok tok straffesparket og dundret Dinamo Zagreb i ledelsen.

– Straffesparket var korrekt dømt, og det ble også sjekket med VAR. Dette var en blytung start på kampen for et RBK-lag som var klønete og altfor passive i egen boks. Bruno Petković ble selv felt, og scoret deretter på straffesparket, oppsummerte TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter hjemmelagets tidligere 1-0-scoring.

Rosenborg var rystet, men kjempet seg mer og mer inn i kampen og skapte flere gode muligheter, spesielt på dødball.

Men i det 28. minutt utnyttet Mislav Orsić en glipp i Rosenborgs forsvar. Han kom alene med keeper, og sendte Dinamo Zagreb effektivt opp i 2-0-ledelse.

– Nei, og nei. Det blir alt for enkelt. RBK-stopperne krasjet i hverandre, og headet Mislav Orsić alene gjennom, beskrev TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

– RBK så svimle ut
– Det holder ikke. Det blir for enkelt og det var vel Even Hovland som stusset ballen gjennom til kantspilleren til Dinamo Zagreb, mente ekspert Mathisen etter 2-0-scoringen.

Bare fem minutter senere kunne vondt blitt enda verre da Dani Olmo skjøt i tverliggeren og over. RBK var heldige som gikk til pause med kun 0-2 i bagasjen.

– RBK så svimle ut forsvarsspillet, konstaterte Skjelbæk.

Etter pause måtte RBK fremover på banen for å jage viktige bortescoringer. Ti minutter ut i omgangen var Samuel Adegbenro å sette reduseringsmålet, men skuddet fra langt hold gikk stolpe og ut.

Spillemessig var Rosenborg fullt på høyde med Dinamo Zagreb. Men reduseringsmålet kom aldri, og dermed må de ta med seg 0-2 før returkampen på Lerkendal tirsdag neste uke.

Slik startet Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Ågnes Konradsen – David Akintola, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro

Benken: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic, Gjermund Åsen, Pål-André Helland, Anders Trondsen og Emil Konradsen Ceïde.

Dommer: Daniele Orsato, Italia