Solberg taus om bompenge-floken

MARIENLYST (TV 2): Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke si noe om hvordan hun har tenkt å løse bompengesaken som har utløst full krangel mellom regjeringspartiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er full splid i din egen regjering. Hvordan skal du løse denne knipa?

– Dere vet, som jeg sier til alle andre, dere kommer ikke til å få noen kommentarer om hva vi holder på med.

Det var statsminister Erna Solbergs (H) knappe kommentar på vei inn i NRK-huset på Marienlyst onsdag kveld, hvor hun skulle delta i partilederutspørringen.

Tommel ned fra Venstre

Tirsdag reiste Solberg fra Island tidligere enn planlagt for å håndtere bompengesaken, som har dominert nyhetsbildet de siste dagene.

Venstres stortingsgruppe møttes onsdag for å diskutere skissen, og beskjeden fra de folkevalgte var klar: Skissen er for dårlig, og videre forhandlinger er nødvendig.

Fra møtet fikk partileder Trine Skei Grande med seg en ny skisse som hun skal presentere for lederne av de andre regjeringspartiene.

Fremskrittspartiet lukket imidlertid døren for videre forhandlinger om skissen allerede på søndag, og budskapet ble gjentatt etter Venstres møte onsdag.

I en sms til TV 2 påpeker Frp-leder Siv Jensen at Venstre har hatt to måneder på seg til å legge sine ting på bordet og at Frp anser seg ferdig med forhandlingene.

– Erna må skjære gjennom

Frps sentralstyremedlem Christian Tybring-Gjedde spilte ballen over til statsminister Erna Solberg (H).

– Frp har gjort det de fire partiene ble enige om. Siv Jensen har forankret dette i partiet. Det står det respekt av. Erna må velge mellom Venstre og Frp. Hun må skjære gjennom, sier Tybring-Gjedde til TV 2.

– Venstre sier de er konstruktive og vil forhandle?

– Det forholder ikke vi oss til. Erna må skjære gjennom. Det er ikke noe annet alternativ, svarer han.