SCORET TO: Bjørn Maars Johnsen feirer det ene av sine to mål i bortekampen mot Færøyene i juni.
SCORET TO: Bjørn Maars Johnsen feirer det ene av sine to mål i bortekampen mot Færøyene i juni. Foto: Terje Pedersen

– Kan hende jeg spiller i en norsk klubb neste uke

Bjørn Maars Johnsen innrømmer at Rosenborg frister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Maars Johnsen har vært på klubbjakt gjennom sommeren, men er fortsatt i AZ Alkmaar, der han har til gode å komme på banen i de første tre serierundene.

Nå er 27-åringen utålmodig etter at noe skal skje - og han regner med å bli lånt ut til en ny klubb i løpet av den kommende uka.

– Jeg har lagt inn en formell forespørsel om å forlate AZ. Noe kommer til å skje neste uke. Jeg er fornøyd med fremdriften, sier Maars Johnsen til TV 2.

I starten av karrieren var han innom Vålerenga og deretter FK Tønsberg i 2. divisjon. Nå er han åpen på at en retur til norsk fotball er en reell mulighet. I så fall blir det enten Rosenborg eller Bodø/Glimt.

– Det er de to klubbene i Norge. Jeg har noe uoppgjort i den norske serien, for jeg har alltid ønsket å vinne ligaen eller cupen der. Mange av gutta på landslaget har opplevd det, sier 27-åringen.

– Om Rosenborg skulle komme inn i Champions League vil det kanskje friste en del?

– Det ville selvsagt vært veldig fristende. Rosenborg er trolig den best drevne klubben i Norge, de er Norges svar på Ajax. De har vunnet ligaen fire år på rad. Og selv om de startet sesongen dårlig, virker det som de har fått skikk på tingene nå. De er i ferd med å komme tilbake der de var. Jeg kunne godt tenke meg å være en del av det, sier Maars Johnsen.

Men landslagsspissen, som ble helten med to scoringer i 2-0-seieren mot Færøyene i juni, har flere muligheter.

Brescia i Serie A har vist interesse, men der var han andrevalget etter Mario Balotelli, som signerte for klubben denne uka. Ifølge Maars Johnsen har han også vært i samtaler med Genoa. I tillegg har det vært interesse fra Tyrkia og Sverige.

– Kayserispor har vært veldig interesserte, og jeg ønsket virkelig å spille i Tyrkia. Men agenten min har bedt meg være veldig forsiktig med hvilken klubb jeg i så fall går til. Det er mer økonomisk sikkerhet i de litt større klubbene der nede. Sørloth er i Trabzonspor, Linnes i Galatasaray, de spiller i Europa og har en litt annen trygghet på det området.

– Hva med Sverige?

– Det er flere lag i Sverige som har vist interesse. Der har også landslagsledelsen vært til hjelp, og lagt inn gode ord om mine kvaliteter, sier Maars Johnsen, og nevner serieleder Djurgården som en av de aktuelle klubbene.

Bjørn Maars Johnsen er tydelig på at landslaget betyr mye for ham, og at han ønsker å vise Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen at han gjør alt for å være i kampform til dobbeltkampene mot Malta og Sverige i starten av september.

– Jeg har vært i god form i oppkjøringen, og er klar for å spille. En overgang i løpet av neste uke vil hjelpe, så viser jeg trenerne at det ikke står på meg.

– Er det greit for deg å bli lånt ut?

– Jeg foretrekker en permanent overgang. Men nå tar jeg det kan får, selv om det er et lån. AZ ønsker å få tilbake det meste av pengene de brukte på meg, og det blir lettere hvis jeg gjør det bra i en annen klubb, sier han.

Ifølge VG kostet Maars Johnsen rundt 20 millioner kroner da han ble hentet til AZ fra ADO Den Haag i 2018.