Man. United fordømmer rasisme mot Paul Pogba

Noen få enkeltpersoner skal ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Paul Pogba etter at Manchester United-stjernen bommet på straffespark mot Wolverhampton mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding går Manchester United knallhardt ut mot det de omtaler som enkeltpersoner etter at Paul Pogba er blitt utsatt for rasistisk hets i sosiale medier.

Skal spore opp hetsere

Franskmannen bommet på et straffespark i kampen mot Wolverhampton, som endte 1-1.

– Manchester United er forferdet over den rasistiske hetsen rettet mot Paul Pogba i går kveld, og vi fordømmer det på det sterkeste. Enkeltpersonene som uttrykte dette synet representerer ikke verdiene til vår strålende klubb, og det er oppmuntrende å se at majoriteten av tilhengerne våre i sosiale medier også fordømmer dette, skriver klubben i en pressemelding.

Videre poengteres det at United har nulltoleranse for rasisme eller noen som helst form for diskriminering.

– Vi kommer til å jobbe for å identifisere de få involverte og ta de strengeste grepene vi kan ta. Vi oppfordrer også sosiale medier-organisasjonene til å handle i disse sakene.

Støtteerklæringer

Pogbas lagkamerater Harry Maguire og Marcus Rashford oppfordrer også Twitter og Instagram til å ta grep.

– Motbydelig. Sosiale medier må gjøre noe med det ... Alle kontoer som er åpne burde blitt verifisert med et pass eller førerkort. Stopp disse patetiske trollene med mange kontoer å hetse folk, skriver Maguire på Twitter.

– Manchester United er en familie. Paul Pogba er en stor del av den familien. Angriper du ham, angriper du oss alle, skriver Rashford.

Meldingene om rasisme kommer bare en liten uke etter at Chelseas Tammy Abraham fikk hets rettet mot seg etter straffebom i Super Cup-finalen mot Liverpool. Manager Frank Lampard gikk da knallhardt ut mot de «såkalte Chelsea-tilhengerne». I etterkant har Twitter varslet at de vil ta grep etter hendelsen.

BBC skriver at også Reading-spiss Yakou Meite ble rasehetset etter en straffebom i helgen.