Godt tilbehør til havets fristelser

Sesongens krabbe og blåskjell møter nybakt loff og godt tilbehør på Wenches kjøkken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godt tilbehør til blåskjell, krabbe og annet av havets fristelser.

Her er også oppskrifter og tips til melkefritt, glutenfritt og fri for egg.

Blåskjell

  • 1-2 nett blåskjell
  • 2-3 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 3 grovhakket sjalottløk
  • 2 fedd grovhakket hvitløk
  • finhakket chili og ingefær (kan sløyfes)

Surr løk, hvitløk , chili og ingefær i olje i en gryte. Tilsett ev 2-3 dl hvitvin. Legg i blåskjellene, legg på lokk. Kok opp og la koke til skjellene har åpnet seg 8-10 min. Skjell som ikke åpner seg kastes. Likeså knuste skjell.

Krabbe

Beregn 1-2 hel krabbe pr person. Mengden krabbe avhenger av hva du serverer som tilbehør .Ferdig renset krabbeskjell kan kjøpes i butikken.

På hele krabber må paven fjernes før servering. Paven (krabbens magesekk) fjerner du ved å trykke på «klaffen» under øynene.

Er du i tvil, se videovinduet øverst i saken.

Urtekremdressing

(uten egg)

  • 2 dl creme fraiche
  • finhakket dill
  • saft av sitron
  • salt og pepper

Dillmajones

(melkefri)

Rør sammen majones, finhakket dill, finhakket hvitløk og saft fra sitron.

Loff

(gluten -og melkefri, se egen oppskrift)

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker eller honning (kan sløyfes)
  • 50 g mykt smør
  • ca 6 dl melk ev vann
  • 1 egg, kan erstattes av 1 dl vann

Ha alt det tørre i en bakebolle, smuldre inn gjær og smør. Tilsett lunken/fingervarm melk og elt til en glatt deig som slipper bakebollen. Dekk til og sett til heving ca 1 time.

Ta ut på bakebordet og form til 2 brød, legg på bakepapirkledt stekebrett, dekk med et klede og sett til etterheving i ca 30 min. Pensle med vann og stek på midterste rille i varm stekeovn 200 grafder i ca 40 min. Du skal høre en hul lyd når du banker på brødet. Avkjøl på rist .

Glutenfri loff

  • 500 g glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • ev 1 ts sukker
  • 50 g mykt smør eller margarin uten melk
  • ca 4 dl melk eller vann

Framgangsmåte som til vanlig loff. Ved utbaking smør benkeplaten og hendene med smør i stedet for å bruke mel .