ØDELEGGELSER: I Beisfjord har det går jordras over veien.
ØDELEGGELSER: I Beisfjord har det går jordras over veien. Foto: Hans Gundersen

Ni personer evakuert etter jordras i Nordland

Til sammen er ni personer evakuert etter jordras på to steder i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Nordland meldte klokka 23.12 at en innringer sier det går flere ras i området ved Beisfjorden i Narvik.

– Veien er stengt, og vi oppfordrer folk i området om å trekke seg ut. Vegtrafikksentralen er orientert, og de vil sende entreprenør, skriver politiet.

Politiet sendte videre ambulansehelikopter og en båt for å sjekke ut en bolig i det rasutsatte området.

Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med rasene, men rasene har ført til at den eneste veien mellom Beisfjord og Narvik er stengt, opplyser enhetsleder Iris Bartholsen i Narvik kriseteam.

– Vi har fått sendt inn medisinsk personell og medisiner til Beisfjord slik at de som er der har mulighet til å få bistand hvis det er behov, sier Bartholsen.

Ved 12-tiden venter man fortsatt på tilbakemelding fra geolog, som skal vurdere faren for at det går flere jordras i området.

Flere evakuert

Veien i området kommer trolig til å være stengt en stund fremover.

Klokken 02.09 tirsdag morgen skrev Nordland politidistrikt på Twitter at fem personer var evakuert fra området. Tre av dem evakuerte seg selv til Beisfjord. To andre personer ble evakuert med båt, og videre fraktet til Narvik.

Senere meldte politiet at totalt syv personer er blitt evakuert fra det rasutsatte området. Klokken 03.47 var arbeidet på stedet avsluttet.

Arbeidet vil først gjenopptas når en vurdering fra geolog foreligger.

Ras i Ballangen

Klokken 02.41 ble det meldt om et nytt jordras i Nordland, denne gangen i Ballangen. Raset gikk over en kommunal vei og var rundt 1,5 meter høyt og 40 meter bredt.

Ingen hus eller hytter ble tatt av raset i Ballangen.

Klokken 04.25 gikk det et nytt ras på stedet.

– Både politi og brannvesen var til stede, og så raset komme. Patruljene sto midt i traseen til det nye raset, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til TV 2 klokken 04.50.

– Både politi og brannvesen var til stede, og så raset komme. Patruljene sto midt i traseen til det nye raset, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til TV 2 klokken 04.50.

Like før klokken 06.30 opplyser politiet at to personer er evakuert fra det rasutsatte området.