Pogba bommet på straffe da Neves' kunstscoring sikret Wolves uavgjort

Manchester United klarte ikke å følge opp den sterke 4-0-seieren mot Chelsea fra serieåpningen. Oppgjøret mot Wolves endte 1-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolves – Manchester United 1-1:

Anthony Martial sendte Manchester United i ledelsen med en vakker scoring i det 27. minutt, men ti minutter etter pause utlignet Rúben Neves for Wolves med enda vakrere scoring da han klinket ballen i tverligger og inn fra 17 meters hold.

Se sammendrag øverst!

I det 67. minutt kunne Paul Pogba sendt Manchester United i ledelsen. Franskmannen bommet imidlertid på straffesparket etter at han selv ble felt.

Dermed endte oppgjøret på Molineux 1-1.

– Vi dominerte og kontrollerte bra i 1. omgang og scoret et fint mål. Det greide vi ikke like godt i andre omgang. Så ga vi dem et par store sjanser. Vi fikk ikke det målet vi håpet på, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2 Sporten etter kampen.

Mot Chelsea tok Marcus Rashford straffesparket. Men mot Wolves tok Pogba straffen, og bommet. Ole Gunnar Solskjær er klar på at det er Pogba og Rashford som skal ta straffene for United.

– Vi har to stykk som skal ta straffene og bestemmer hvem seg i mellom om hvem som føler seg mest komfortabel og trygge på å score. Noen ganger går det ikke, og det gikk ikke i dag, sa Solskjær til TV 2 Sporten.

Han er fornøyd med hvordan United startet sesongen.

– Vi blir bedre og bedre. Vi har bedre resultat enn mot Chelsea i fjor, hvor det ble uavgjort hjemme, og vi tapte borte mot Wolves forrige sesong. Dette er starten på et langt prosjekt. Samhandlingen må bli bedre og forståelsen og posisjoneringen må bli bedre. Så er det et par nye gutter som bare blir bedre og bedre, mente Uniteds manager.

Wolves' målscorer Ruben Neves var fornøyd med 1-1.

– Manchester United startet kampen veldig godt, og det var vanskelig for oss å kontrollere kampen. Vi må være tålmodige med VAR, heldigvis ble min scoring godkjent. Vi gjorde en stor jobb i andre omgang. Rui Patricio er en strålende keeper og viste det også idag, sa Neves til Sky Sports og siktet til keeperens strafferedning.

Etter kampen løp Pogba bort til de tilreisende United-supporterne og beklaget straffemissen.

– Paul Pogba skjulte ansiktet i drakten, for han hadde muligheten til å sikre United alle tre poengene om han hadde scoret på straffesparket, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

– Pogba bommet på 30 prosent av straffesparkene før dagens miss. Nå er den enda dårligere. Denne missen var ekstremt avgjørende for United i denne kampen, sa Erik Thorstvedt.

– Et klasseangrep av Manchester United
Manchester United hadde ballen mest i åpningsminuttene, men slet med å skape de helt store sjansene.

Etter 27 minutters spill fikk Manchester United ballen i mål. Marcus Rashford fant Anthony Martial med en stikkpasning i feltet. Franskmannen avsluttet på direkten vakkert i mål.

– Det er som spiss han er best, fortalte Solskjær om Martial i sommer. Han stoler på franskmannen i den rollen. Det var en fantastisk avslutning og mål nummer 50 for Martial i den rød drakten, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

– Det var bang, bang, bang, og så gjennom i feltet. Et klasseangrep av United, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det som ble gjort i forkant var også uhyre lekkert. Det var en strålende scoring, samtykket Erik Thorstvedt i Premier League-studio.

Den vakre scoringen til Martial sørget for at Manchester United kunne gå til pause med 1-0-ledelse på Molineux.

– Det var et nådeløst, effektivt og knakende godt skudd av Martial da han sendte United foran. Den unge rekken til Solskjær leverte, mente Alsaker.

– En helt fantastisk scoring
Etter pause kom Wolves mer med i kampen og presset Manchester United høyere opp på banen. I det 53. minutt var Wolves svært nære 1-1 da Raúl Jiménez headet i stolpen.

To minutter senere satt den for Wolves. Rúben Neves klinket ballen via tverliggeren og i krysset og i mål fra omlag 17 meters hold. Dommer Jonathan Moss godkjente scoringen etter å ha sjekket en mulig offside-situasjon med VAR i forkant av scoringen. Dermed stod det 1-1 på Molineux

– Sesongens første for Wolves var virkelig verdt å vente på. En helt fantastisk scoring, sa Øyvind Alsaker etter scoringen.

– Det var så kontrollert og behersket. Når det gjelder frispark og langskudd er Neves blant de beste i ligaen. Det var et kunststykke som skulle til for å overliste De Gea, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast om 1-1-scoringen

Pogba bommet på straffe
I det 66. minutt stormet Paul Pogba gjennom Wolves-forsvaret. Han ble felt innenfor 16-meteren. Dommer Moss pekte på straffemerket. Pogba tok straffesparket selv, men det ble reddet av Wolves-keeper Rui Patricio.

– Det var en veldig god redning, for det var et bra trøkk i straffesparket til Pogba, poengterte TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det var en virkelig god og viktig redning, sa Alsaker.

Etter straffemissen skapte Manchester United en rekke sjanser til å ta ledelsen. Men Solskjærs menn klarte aldri å sette vinnermålet, og oppgjøret på Molineux endte dermed 1-1.

Slik startet lagene:

Wolves: Rui Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty, Dendoncker, Neves, Joao Moutinho, Jonny, Jimenez, Jota.

Benken: Pedro Neto, Cutrone, Gibbs-White, Ruddy, Saiss, Ruben Vinagre, Traore.

Manchester United: de Gea, Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Pogba, James, Lingard, Rashford, Martial.

Benken: Mata, Andreas Pereira, Young, Romero, Greenwood, Matic, Tuanzebe.

Dommer: Jonathan Moss, West Riding