Hamar  20190116.
Storhamar Trener Arne Senstad under kampen mellom Storhamar og Molde. Bak står Tonje Enkerud.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Hamar 20190116. Storhamar Trener Arne Senstad under kampen mellom Storhamar og Molde. Bak står Tonje Enkerud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Nordmann blir ny landslagstrener for Polen

Storhamar-trener Arne Senstad blir ny landslagstrener for det polske kvinnelandslaget i håndball.

Senstad erstatter Leszek Krowicki, som fikk sparken tidligere denne sesongen som følge av svake resultater. Polen klarte ikke å kvalifisere seg til håndball-VM i Tokyo i november og desember etter at de tapte 49-60 sammenlagt for Serbia.

– Det er en ære for meg, men framfor alt en utfordring med hardt arbeid og et stort ansvar. Jeg forsikrer om at jeg vil gjøre alt for å nå målene mine og bygge et sterkt lag som kan vinne mot de tøffeste motstanderne, sier Senstad i en pressemelding.

Han bekrefter i en SMS til TV 2 Sporten at han takket ja til Polens tilbud.

– Men det gjenstår en del avklaringer før alt er i boks, sier han.

TV 2 Sporten var i kontakt med Senstad tidligere mandag. Da sa han at ingenting foreløpig var signert med Polen, og at alt ikke var avklart med Storhamar.

– Jeg har ennå ikke skrevet under på noe. Jeg har fått et tilbud, men trenger selvfølgelig å avklare dette med de hjemme.... Storhamar er informert, og er i utgangspunktet positive til at vi får dette til, skrev han i en SMS til TV 2 Sporten.

50-åringens sin hovedoppgave blir å kvalifisere laget til mesterskap de neste årene. Han tar over som trener i starten av september, skriver Oppland Arbeiderblad.

Senstad ledet Storhamar til finale sist sesong, der de tapte for Vipers Kristiansand. Han har ledet hamarklubben fra 2006 til 2013 og fra 2015 til 2019.

(©NTB/TV 2 Sporten)