Syriske styrker nord-vest i Syria.
Syriske styrker nord-vest i Syria.

Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria

Tyrkia bekrefter at en kolonne med militære kjøretøy fra landets regjeringsstyrker er angrepet nord i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge syrisk UD er den tyrkiske militærkolonnen på vei mot Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, som i helgen ble inntatt av syriske regjeringsstyrker.

– Tyrkiske kjøretøy lastet med ammunisjon er på vei mot Khan Sheikhoun for å bistå terroristene. Dette bekrefter nok en gang hvilken støtte det tyrkiske regimet gir til terroristgrupper, sa en kilde i syrisk UD til det statlige nyhetsbyrået SANA mandag.

– Det tyrkiske regimets fiendtlige handlinger kommer ikke til å påvirke de syriske styrkenes framrykning i Khan Sheikhoun, sa kilden.

Tyrkias forsvarsdepartement opplyser at kolonnen mandag ble angrepet av fly og at tre sivile ble drept og tolv såret i angrepet. Det er uklart om det var syriske eller russiske fly som sto bak.

Departementet fordømmer angrepet på det sterkeste og sier at det skjedde i strid med «eksisterende avtaler, samt vårt samarbeid og vår dialog med Russland».

Khan Sheikhoun var inntil nylig kontrollert av islamistiske opprørere. Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.

Idlib er Syrias siste opprørsbastion og kontrolleres i stor grad av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.

(©NTB)