NY NUMMER 10: Bayern München og sportsdirektør Hasan Salihamidzic har grunn til å glise. Coutinho tar over draktnummeret til Arjen Robben i München.
NY NUMMER 10: Bayern München og sportsdirektør Hasan Salihamidzic har grunn til å glise. Coutinho tar over draktnummeret til Arjen Robben i München. Foto: Twitter.com/FCBayern

Så mye koster det Bayern å hente Coutinho

Philippe Coutinho har skrevet under på avtalen som gjør ham til Bayern München-spiller den kommende sesongen. Den regjerende Bundesliga-vinneren har også muligheten til å kjøpe brasilianeren fra Barcelona etter låneavtalens utløp.

Bayern München bekreftet før helgen at de var kommet til enighet med Barcelona om en låneavtale med en kjøpsopsjon for Philippe Coutinho (27).

Må ut med over én milliard

Søndag gjennomførte den brasilianske angriperen den medisinske testen og signerte de nødvendige papirene som gjør ham til Bayern-spiller.

Bayern skriver at klubbene er blitt enige om ikke å avsløre de finansielle detaljene rundt avtalen, men Barcelona skriver likevel på sine hjemmesider at Bayern må betale 85 millioner kroner for å låne Coutinho. I tillegg må tyskerne dekke lønnskostnadene, som skal ligge på rundt 120 millioner kroner per sesong.

Dersom de vil gjøre avtalen permanent etter sesongen, må det legges om lag 1,19 milliarder kroner på bordet.

– For meg representerer dette en ny utfordring i et nytt land i en av Europas beste klubber. Jeg ser frem til det. Akkurat som FC Bayern har jeg høye ambisjoner, og jeg er overbevist om at jeg kan nå dem sammen med mine nye lagkamerater, sier Coutinho i en pressemelding.

Har jobbet i lang tid for avtale

Det har i en god stund vært tydelig at Coutinhos fremtid ikke ligger på Camp Nou. Suksessen etter milliardovergangen fra Liverpool har uteblitt, og troen på bedre tider ble ytterligere svekket med kjøpet av Antoine Griezmann. Samtidig forsvinner ikke ryktene om en Barca-retur for Neymar.

Barcelona låner dermed bort sin dyreste signering gjennom tidene, som også var blant klubbens aller best betalte.

– Vi har jobbet med å hente Philippe Coutinho i en god stund, bekrefter Bayern-sjef Karl-Heinz Rummenigge.

– Philippe gjorde det klart under forhandlingene i Barcelona at han absolutt ønsket en overgang til FC Bayern. Han er en spiller av verdensklasse med strålende ferdigheter, som kan brukes i ulike posisjoner i angrepsrekken, så FC Bayern-troppen har fått enda mer kvalitet, sier sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

Coutinho slutter seg til rekken av nysigneringer som inneholder blant andre Lucas Hernández, Benjamin Pavard og Ivan Perisic. Både Perisic og Coutinho skal være med på å dekke inn for tapet av Franck Ribéry, Arjen Robben og James Rodríguez.

Bayern har tidligere jobbet hardt for å få inn en kantspiller, men fremstøtene på Chelseas Callum Hudson-Odoi og Manchester Citys Leroy Sané har foreløpig ikke nådd frem. Sistnevnte er riktig nok korsbåndsskadet og kan ifølge rapportene likevel ende opp hos den tyske giganten.