EN NY START: Tom Dumoulin tok karrierens største triumf da han vant Giro d'Italia i 2017. Nå går åtte år hos Team Sunweb mot slutten.
EN NY START: Tom Dumoulin tok karrierens største triumf da han vant Giro d'Italia i 2017. Nå går åtte år hos Team Sunweb mot slutten. Foto: Luca Bettini

Dumoulin forlater Team Sunweb

Den tidligere Giro d'Italia-vinneren ønsker å prøve noe nytt etter en tung 2019-sesong.

Team Sunweb bekrefter i en pressemelding at lagets store sammenlagtstjerne Tom Dumoulin (28) forlater laget etter sesongen.

Nederlenderen, som i utgangspunktet hadde kontrakt ut 2021, ender opp som lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen og Tobias Foss i Jumbo-Visma fra 2020-sesongen. Laget bekrefter nyheten i en video på Twitter.

Dumoulin regnes som en av verdens beste sammenlagtryttere. Seieren i Giro d'Italia i 2017 står frem som høydepunktet. De to andreplassene i Giroen og Tour de France i 2018 skapte store forventninger til 2019-sesongen, men den ble en stor nedtur.

Giroen endte med velt og exit på den femte etappen. Skadene fra uhellet gjorde at også Tour de France gikk fløyten for gullvinneren fra tempoen under VM i Bergen i 2017. Nå håper 28-åringen fra Maastricht at et lagbytte vil gi en ny start.

– Etter skuffelsen over å gå glipp av Touren og måtte sitte hjemme, nbegynte jeg å vurdere om et nytt miljø kunne være forfriskende. Det er derfor jeg har bestemt meg for å fokusere på interessen fra andre lag. Det var strålende tilbud, og i denne fasen av karrieren føler jeg at det er riktig tidspunkt å ta steget, sier Dumoulin.

Lagsjef Iwan Spekenbrink er takknemlig for alt Dumoulin har bidratt med, både på og av sykkelsetet.

– Tom åpnet opp om tankene om at et miljøskifte kunne være forfriskende, og vi bestemte oss for å respektere hans forespørsel og samarbeide for å gjøre det mulig, sier Spekenbrink.

I Jumbo-Visma vil Dumoulin styrke et allerede solid lag med klatrere og sammenlagtryttere. Primoz Roglic, George Bennett, Steven Kruijswijk og Laurens De Plus er i det norsk-nederlandske-lagets stall, og kanskje signeringen av Dumoulin vil gjøre dem i stand til å ta opp kampen med Team Ineos de kommende sesongene.