Chelsea - Leicester 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Chelsea var avhengig av seier i Frank Lampards hjemmedebut for manager, men det ble i stedet nok en nedtur med 1-1 mot Leicester på Stamford Bridge søndag kveld.

– Det er antydninger til pipekonsert, men den vannes ut av høflig applaus, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ved kampslutt.

Chelsea med kun ett poeng etter to Premier League-kamper denne sesongen. Forrige helg ble de knust 0-4 for Manchester United, før de tapte straffesparkkonkurransen i den europeiske supercupen mot Liverpool.

– Det er en serieåpning som minner stygt om den siste José Mourinho opplevde på Stamford Bridge med 0-3 for Manchester City og 2-2 mot Swansea, sier Øyvind Alsaker.

Lampard kom inn for nåværende Juventus-trener Maurizio Sarri, som ledet Chelsea til tredjeplass i Premier League, Europaliga-seier og Ligacup-finale forrige sesong. Lampard hadde da tapt playoff-finalen med Derby.

– Entusiasmen går over etter hvert. Som trener kan du skape ny energi i en gruppe når du gjør noen grep. Spillerne er mer lydhøre når det er noe nytt og spennende, men du er avhengig av resultater. Det hjelper ikke å føle at man spiller bra og har initiativet, men så lenge du ikke får resultater, er det mye vanskeligere å selge inn budskapet. Da begynner spillerne å tvile, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Det var Mason Mount, som måtte tåle kritikk etter sesongåpningen mot Manchester United, som kriget inn Chelseas ledermål etter sju minutter, men midtveis i andre omgang stanget Wilfred Ndidi inn 1-1 for Leicester.

Chelsea, som sprudlet i åpningen av kampen og burde ledet med flere mål, var heldige i andre omgang som ikke slapp inn flere mål. Etter Ndidis utligningsmål hadde både James Maddison og Jamie Vardy store sjanser.