LEGGER OPP: Ashley Cole legger skoene på hyllen. Foto: Glyn Kirk
LEGGER OPP: Ashley Cole legger skoene på hyllen. Foto: Glyn Kirk

Ashley Cole legger opp

Den engelske fotballveteranen Ashley Cole (38), som nøt suksessrike perioder i Arsenal og Chelsea, har bestemt seg for å legge opp som aktiv spiller.

Det kunngjorde Cole på direkten i Sky Sports' fotballstudio søndag ettermiddag.

– Etter en ordentlig tenkepause har jeg kommet fram til at det er på tide legge støvlene på hylla. Jeg ser fram til mitt neste kapittel, som forhåpentlig blir som trener. Jeg tar trenerkurs for tiden, sa Cole.

38-åringen kan se tilbake på en innholdsrik karriere der han blant annet spilte 107 landskamper for England.

Cole vant Premier League to ganger med Arsenal og én gang med Chelsea. I tillegg har han vunnet hele sju FA-cuptitler, én mesterligatittel, ett europaligatrofé og én ligacuptittel.

Cole debuterte for Arsenals førstelag i 1999, og i starten var han utleid til Crystal Palace i en kort periode. Senere gikk ferden til Chelsea, Roma og LA Galaxy før han avsluttet med en halv sesong i Derby County.

– Som unggutt forventet jeg aldri å spille en eneste kamp som proff. Å se tilbake nå og kunne si at jeg har spilt i VM og Champions League-finaler og har løftet Premier League-trofeer. Det er drømmen til en liten gutt. Jeg fullførte min drøm, og nå ser jeg framover, saCole.

(©NTB)