MAESTRO: Kevin De Bruyne har vært en av Manchester Citys klart beste spillere de to siste årene. Mot Tottenham lørdag viste han nok en gang klasse med to fantastiske målgivende.
MAESTRO: Kevin De Bruyne har vært en av Manchester Citys klart beste spillere de to siste årene. Mot Tottenham lørdag viste han nok en gang klasse med to fantastiske målgivende. Foto: Rui Vieira

City-stjernen til TV 2 om Guardiola-utfordring: – Trolig umulig for ham å løse

Luksusproblem for Manchester City-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Silva, Riyad Mahrez og Gabriel Jesus.

Det er bare noen av Manchester City-stjernene som ble henvist til innbytterbenken mot Tottenham lørdag.

City-kaptein Kevin De Bruyne legger ikke skjul på at Pep Guardiola har en spillerstall som kan utvikle seg til å bli et luksusproblem.

– Det er trolig umulig å holde alle fornøyde, men det vet vi allerede. Pep vil få spørsmål etter hver kamp. Vi vil få spørsmål om vi ikke får spille. Men vi er vant til det, det er alltid noen som til tider ikke vil få spille og som er misfornøyd med det. Men da må man prøve å være normal, være der for laget og vente på sjansen. For den vil du få – vi roterer mye. Men derfor vil vi konkurrere i alle konkurransene, sier City-stjernen på spørsmål fra TV 2.

– Det beste laget gjennom historien

I løpet av de siste årene har flere vært klar på at City-laget man nå opplever er tidenes beste i Premier League-historien. Blant dem er TV 2s egen Øyvind Alsaker, som har fulgt ligaen tett som kommentator i en årrekke.

– Dette er det beste laget gjennom historien. Det tror jeg vi kan slå fast allerede nå. Ikke bare har de vunnet ligaen de to siste årene, men de har gjort det på en så ufattelig god måte, fastslo Alsaker i oppkjøringen til storkampen mellom City og Tottenham lørdag.

Ekspert Petter Myhre viste til Citys imponerende benk – og påpekte at det kan være både en styrke og en utfordring. I fjor klarte Guardiola å holde alle happy.

Spørsmålet er om han klarer det i år.

Kevin De Bruyne ser problemstillingen. Konfrontert med at City har en ekstraordinær stall, svarer han:

– Vi vet det. Samtidig vet du at når du signerer kontrakt her, så vet du hva som venter deg. Det er kanskje bra eller dårlig, men hver sesong er annerledes. Noen ganger er det kanskje vanskelig å rettferdiggjøre det, men vi må prøve å akseptere det, sier De Bruyne.

Belgieren mener utfordringen for Pep Guardiola er størst nå i sesongstarten.

– Nå i starten, med en kamp i uka, er det nok vanskelig å holde alle fornøyde. Men fra og med september, med to til tre kamper i uka blir det lettere. I fjor var det normalt med så mange kamper i uka, påpeker 28-åringen som vartet opp med to nydelige målgivende pasninger i 2-2-kampen mot Tottenham.

Mener spillerne er nøkkelen til harmoni

Samtidig gjorde Guardiola fire forandringer fra serieåpningen til Tottenham-kampen, og det begrunnnet han blant annet med at han på denne tiden av året ønsker å se flest mulig spillere i aksjon.

Selv er nok spanjolen svært komfortabel med luksusproblemet stallen hans skaper.

– Vi skal spille mange kamper. Alle vil få spille. I enkelte kamper vil du ha andre kvaliteter, uttalte Guardiola på pressekonferansen i forkant av Tottenham-kampen.

Kevin de Bruyne har vært i City siden 2015. Konkurransen har hele tiden vært stor, selv om den nå kanskje er historisk tøff.

– Jeg tror at hvis spillerne hadde laget mer problem ut av det, så ville det vært vanskeligere å håndtere. Men helt siden jeg kom hit, har spillerne vært gode til å håndterer situasjonen. Jeg tror ikke det kommer til å skape så mange problemer nå heller, selv om noen alltid vil være litt misfornøyd, sier han.

– Forklarer Guardiola valgene han tar til spillerne?

– Noen ganger ja, men andre ganger ikke. Enkelte ganger kan du bare ikke forklare det, sier Kevin De Bruyne.