Tre supportere drept og flere spillere skadet i fotballopptøyer

Det gikk galt allerede før rivalene Motagua og Olimpia rakk å gå ut på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre mennesker er drept og ti skadet i opptøyene som oppstod før møtet mellom rivalene Motagua og Olimpia i Honduras lørdag.

Begge lagene holder til i hovedstaden Tegucigalpa.

Bråket begynte da det ble kastet steiner mot lagbussen til Motagua, noe som resulterte i at tre spillere ble skadet som følge av det knuste glasset.

Etter at kampen ble avlyst, fortsatte slåssingen innenfor og utenfor Estadio Nacional, som er hjemmebanen til begge lag.

Mer enn 10 000 tilskuere var allerede på plass inne på arenaen da bråket begynte, skriver BBC. Da politiet tok i bruk tåregass for å få bukt med opptøyene, oppstod det panikk.

– Tre mennesker døde og sju ble skutt og knivstukket. En av dem er en gutt. Tre av de skadde voksne er i kritisk tilstand, sier Laura Schoenherr, talsperson for det lokale sykehuset, til Reuters.

Motagua har tvitret bilder av skaden lagbussen ble påført i angrepet, og av lagets skadde spillere som fikk behandling på sykehuset.

Det var den tidligere Celtic-spilleren Emilio Izaguirre, samt Roberto Moreira og Jonathan Rougier som ble fysisk skadet.

– Dette må staffes hardt, krever Montagua, som hevder det er Olimpia-ultras som sto bak det voldelige angrepet som startet det hele.