Brassesparket inn seiersmålet mot Barca med sitt første spark på ballen

Aritz Aduriz (38) kom inn fra benken rett før slutt og ble matchvinner med et spektakulært volleyskudd da Athletic Bilbao slo Barcelona 1-0 i serieåpningen.

Se målene i Sportsnyhetene over!

Barcelona savnet en skadd Lionel Messi og måtte også finne seg i at Luis Suárez haltet ut med skade før pause. Seriemesteren hadde to stolpetreff i første omgang, men leverte alt i alt en skuffende åpningskamp.

Antoine Griezmann, som debuterte etter overgangen fra Atlético Madrid, rykket inn som midtspiss da Suárez måtte ut, etter å ha innledet kampen ute til venstre. Franskmannen fikk ingen minneverdig seriedebut for Barcelona. Det fikk heller ikke Frenkie de Jong.

Messi sliter med en skade i leggen og ble ikke vurdert klar for kamp. Suárez forsvant ut rett etter å ha skutt i stolpen.

Inn kom Rafinha, som noen minutter senere sendte et skudd i tverrliggeren.

Brasilianeren var blant lyspunktene i et skuffende Barcelona-lag. Det så i det lengste ut til å bli ett poeng, men den gamle måljegeren Aduriz fornektet seg ikke. Ett minutt etter å ha blitt byttet inn scoret han på akrobatisk vis med sin første ballberøring.

(©NTB)