USA: Obduksjonsrapporten av Jeffrey Epstein er klar. Det melder amerikanske medier. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP, File
USA: Obduksjonsrapporten av Jeffrey Epstein er klar. Det melder amerikanske medier. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP, File

Jeffrey epstein:

Obduksjonsrapporten er klar

Obduksjonsrapporten viser at Epstein hang seg selv på fengselscellen i Manhattan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder New York Times.

Den 66 år gamle milliardæren var tiltalt for å ha drevet sexhandel med jenter helt ned i 14-årsalderen.

Den 10. august ble han funnet død i fengselcellen mens han ventet på rettsaken.

I slutten av juli ble han funnet bevisstløs på en celle, og ble fraktet til sykehus. Det var uklart hvordan han hadde pådratt seg skadene.

Dødsfallet kom kun dager etter fengselsbetjenter anbefalte å fjerne den ekstra sikkerheten milliardæren hadde på grunn av hendelsen i slutten av juli.

Sexhandel

Jeffrey Epstein (66), var tiltalt for å ha drevet sexhandel med jenter helt ned i 14-årsalderen i perioden mellom 2002 og 2005. Epstein erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten i juli.

Forretningsmannen ble arrestert på Teterboro flyplass i New Jersey 6. juli.

Samme dag tok FBI-agenter seg inn i milliardærens bolig på Manhattan i New York. Der ble det funnet bilder av nakne jenter.

Påtalemyndigheten i New York tok ut tiltale mot ham for ett tilfelle av overgrep og ett tilfelle av menneskehandel.

Ifølge tiltalen bidro flere av Epsteins ansatte i sexhandelen, blant annet ved å gjøre avtaler på forretningsmannens vegne. Han skal ha fått flere yngre jenter til å delta i seksuelle handlinger, hvorpå han betalte dem hundrevis av dollar i kontanter.

Mektige kontakter

Før han ble arrestert, levde han et liv i luksus. Han omgikkes prinser og presidenter på en privat øy i Karibia og i en av de største boligene i New York.

Men det er aldri blitt helt klart hvordan han kunne avansere fra middelklassen i Brooklyn til å bli en av USAs rikeste investorer som donerte millioner av dollar til Harvard-universitetet og andre gode saker.

Pågripelsen i juli førte til at det ble iverksatt en gransking av hvordan myndighetene i Florida håndterte saken da han ble anklaget for lignende overgrep for ti år siden.