EGG: Bethany Rosser fikk alvorlige brannskader og kan bli blind.
EGG: Bethany Rosser fikk alvorlige brannskader og kan bli blind. Foto: SWNS

Bethany (22) risikerer å bli blind etter hun kokte egg – nå advarer hun andre

En 22 år gammel kvinne risikerer å bli blind på et øye etter to kokte egg eksploderte i ansiktet hennes. Nå advarer hun andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bethany Rosser (22) fra Redditch, Worcestershire i Storbritannia fikk alvorlige brannskader etter hun kokte to egg til frokost tirsdag.

Det skriver det britiske nyhetsbyrået South West News Service.

– Hendelsen var uten tvil den verste dagen i livet mitt, sier 22-åringen som nå deler sin historie for å advare andre.

Fant instruksjoner på nett

Rosser skal ha kokt eggene i mikrobølgeovnen fordi hun ikke hadde mulighet til å bruke ovnen i leiligheten.

Ifølge 22-åringen skal hun ha googlet måten å koke egg nøye, og sett flere Youtube-videoer for å forsikre seg om at det var trygt å tilberede eggene i mikrobølgeovn.

Hun skal ha funnet en nettside med instruksjoner om hvordan eggene skulle kokes i mikrobølgeovnen. Der stod det at det var trygt, så lenge det var salt i vannet.

Rosser kokte eggene i seks minutter på 900 watt.

– Ifølge instruksjonene skulle eggene kokes i mikrobølgeovnen mellom seks og åtte minutter. For å være på den sikre siden tok jeg dem ut etter seks minutter, forteller Rosser til nyhetsbyrået.

– Det sa «pang!»

I mikrobølgeovnen så eggene helt fine ut, ifølge Rosser. Det var først da hun tok dem ut av kjøkkenredskapet at ulykken skjedde.

– Da jeg tittet ned i bollen for å se om eggene var ferdige, sa det bare «pang!», rett i fjeset mitt, sier hun.

Rosser var alene i boligen da hendelsen skjedde, og ringe etter ambulanse mens hun holdt ansiktet under kaldt vann.

Allerede før ambulansen kom hadde huden i ansiktet begynt å falle av, og Rosser ble hastet til avdelingen for brannskade ved sykehuset i Birmingham.

– Det føltes helt forferdelig, og jeg hadde store smerter. Jeg kunne kjenne huden brenne i flere timer etterpå, selv mens jeg ble behandlet på sykehuset, forteller Rosser.

Kan bli blind

Legene har informert Rosser om at hun ikke kommer til å få noen arr i ansiktet, men at hun vil leve med hudskade og misfarge i lang tid framover.

Rossers øye ble svært hovent, og det er fortsatt usikkert om synet til 22-åringen er til å redde.

– Det er ikke sikkert at jeg kommer til å kunne se etter hevelsen har gått ned. Nå risikerer jeg arr og et skadet syn – på grunn av egg, sier hun.

Advarer andre

Rosser deler sin historie for å hindre at det samme skjer med andre.

Hun sier hun har fått tilbakemeldinger fra flere som også har opplevd eksploderende egg etter å ha kokt dem i mikrobølgeovnen.

– Det er helt åpenbart at dette er farlig, ettersom flere personer har opplevd samme type eksplosjon etter de kokte egg i mikrobølgeovnen. Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen, og jeg håper ingen andre gjør det heller.

Farlig med skall

Flere utenlandske medier har forsøkt å komme i kontakt med nettsiden Rosser oppga at hadde oppskriften på å koke egg i mikrobølgeovn.

Siden finnes ikke lenger, og nettsiden har ikke besvart henvendelsene. I teksten som skal ha stått på nettsiden, stod det at man måtte tilsette salt for å unngå at egg eksploderer.

Det skal ha vært oppgitt at eksploderende egg er mye farligere enn det høres ut, og at det er en risiko om man ikke putter salt i vannet.

Ifølge Klikk.no lager den raske og intense varmen som oppstår inne i en mikrobølgeovn damp inne i egget. Siden dampen ikke har noen steder å slippe ut fra skallet, så ender egget med å eksplodere av trykket.