Vinstra 20190815. 
To menn er siktet for kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i sin egen bolig på Vinstra i Gudbrandsdalen.
Foto: Bjørn Berget / Dølen / NTB scanpix
Vinstra 20190815. To menn er siktet for kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i sin egen bolig på Vinstra i Gudbrandsdalen. Foto: Bjørn Berget / Dølen / NTB scanpix Foto: Bjørn Berget / Dølen

tv 2 erfarer:

Politiet mener mannen i 60-årene var et tilfeldig offer

VINSTRA / OSLO (TV 2): Politiet fikk melding om en mann som gikk fra dør til dør, blodig og aggressiv, på Vinstra torsdag kveld. I en bolig like ved fant de en mann i 60-årene død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken 19.20 torsdag at politiets operasjonssentral på Hamar fikk melding om at en blodig og aggressiv mann gikk fra dør til dør i et boligkompleks på Vinstra.

Politiet rykket til stedet, og fant mannen.

– Han ble pågrepet, og i en bolig like ved ble en mann i 60-årene funnet død, sier lennsmann Jon Reidar Gaarden under en pressekonferanse fredag.

Etter det TV 2 erfarer mener politiet at mannen var et tilfeldig offer.

Siktet

Torsdag kveld ble to menn pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men en av mennene ble fredag sjekket ut av saken. Han har nå status som vitne.

Mannen som gikk blodig rundt er i 30-årene, og han er fremdeles siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

– Siktede er forsøkt avhørt fredag, men han har ikke ønsket å forklare seg, opplyser politiet.

TV 2 har vært i kontakt med advokat Kåre Lund, som er oppnevnt som forsvarer for siktede. Han har foreløpig kun hatt en kort telefonsamtale med sin klient, og vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen.

Kripos koplet inn

Politiet i Innlandet har fått bistand fra Kripos i saken. Mannen som er død blir obdusert fredag.

På spørsmål om hvorvidt det ble brukt noe våpen for å påføre mannen skadene, svarte politiet under fredagens pressekonferanse at det er for tidlig å uttale seg om det nå.

– Vi driver etterforskning, og vil ikke kommentere ting knyttet til åstedet, sier lennsmannen.

Den siktede i saken er kjenninger av politiet fra tidligere.