Sesong elleve av det populære TV-programmet starter innspillingen neste måned, og i dag kunne NRK offentliggjøre deltakerlisten. Her finner man både kampsportutøvere, fotballspillere og dansere.

Som vanlig er det en variert gruppe som kjemper om å bli best, og den kommende sesongen har tidligere utøvere fra en rekke ulike grener.

Hegle Svendsen blant profilene

Blant de største profilene er tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset (47), landslagsspiller i fotball Vidar Riseth (47), snowboarder Kjersti Buaas (37) og skiskytter Emil Hegle Svendsen (34).

Disse skal kjempe mot mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim (38), danser Madeleine Enersen Hellerød (24), håndballspiller Kari Mette Johansen (40), kajakkpadler Eirik Verås Larsen (43), kombinertutøver Magnus Moan (35) og kampsportutøver Margaret Knutsson Aase (31).

Mens listen over deltakere er både lang og merittert, trekker programleder Dag Eirik Pedersen frem Hegle Svendsen som en han virkelig gleder seg til å se i aksjon.

– Har en utøver jeg har fulgt tett siden gjennombruddet hans i 2006, gjennom en fantastisk karriere og gjennom både opp- og nedturer. Så om det er lov, må jeg si at jeg personlig synes det er utrolig hyggelig at han skal bli med oss til Kroatia, sier Pedersen til NRK.

Har aldri sett programmet

Tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset sier til NRK at han ser frem til å delta, selv om han personlig aldri har sett programmet tidligere.

– Jeg er vel den eneste i hele Norge som ikke har sett på «Mesternes mester» på TV. Men absolutt alle tidligere deltakere som jeg har snakket med, sier at det er en helt ufattelig morsom opplevelse og noe jeg bare må få til å være med på.

Og mens Hjelmeset først og fremst gleder seg til det sosiale, utelukker ikke mannen med fem Verdenscup-gull at det kan endre seg når alvoret starter:

– Jeg er jo en sosial fyr og ser aller mest fram til å være sammen med de andre deltakerne. Men jeg ser ikke helt bort fra at konkurranseinstinktet kan våkne underveis også, forteller Hjelmeset til NRK.

«Mesternes mester» skal spillers inn i Dalmatia, nord i Kroatia. Sesong elleve vil være tilgjengelig for TV-seere fra nyåret, melder NRK.