Landslagsspiller Iver Fossum har signert en kontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2023 med den danske klubben Aalborg.

Dermed forlater midtbanespilleren benketilværelsen i Hannover, som rykket ned fra Bundesliga forrige sesong. Klubben bekreftet torsdag at Fossum hadde tillatelse til å gjennomføre den medisinske testen hos sin nye klubb.

– Iver Fossum er en toveisspiller med internasjonalt snitt. Og det at han har spilt mange kamper i en europeisk topp fem-liga vitner om stor kvalitet, sier Aalborgs sportsdirektør Allan Gaarde til klubbens hjemmesider.

Fossum, som kom til Hannover fra Strømsgodset, stoppet på 66 kamper hos den tyske klubben. Nå følger 23-åringen i fotsportene til Thomas Gill, Ståle Solbakken, Kjetil Wæhler, Trond Andersen, Bård Borgersen, Fredrik Winsnes og Frank Strandli.

– Jeg har selvsagt forhørt meg i fotballmiljøet, hvor Aab har et godt omdømme. Både på det menneskelige plan, men også med tanke på å spille attraktivt, og det har jeg hatt stort lyst til å bli en del av, sier Fossum, som har fått draktnummer åtte i sin nye klubb.