Ser du hvem disse skolebarna vokste opp til å bli?

GOD SOMMER NORGE (TV 2): De har vært totalt ulike hele livet. I dag har 8,6 millioner hørt den sjarmerende kjendis-duoen bli venner i sin podkast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken starter barn og studenter over hele landet på skolen. For de fleste betyr det mange nye og fremmede personer – og potensielt nye vennskap.

Se kjendisene snakke om sin første skoledag i videovinduet øverst i saken!

Kjendis-duoen Jan Thomas (52) og Einar Tørnquist (37) har de siste ti månedene jobbet med podkast-prosjektet «Jan Thomas og Einar blir venner», og har gjort seg erfaringer om hvordan vidt forskjellige personer kan bli gode venner.

– Man tenker ofte at man skal finne venner som er veldig lik en selv. I mitt univers så er det kjempekjedelig. Ulikhetene gjør at man blir nysgjerrige på hverandre, sier Jan Thomas til «God sommer Norge».

Team ABBA og soss

Kjendisstylisten og programlederen har levd totalt forskjellige liv, og bilder av dem fra de var rundt 18 år viser at de hele tiden har vært svært ulike.

UNG MODELL: Jan Thomas.
UNG MODELL: Jan Thomas.

– Tror dere at dere hadde dere blitt venner dersom dere hadde vært like gamle og skulle begynne sammen i første klasse på skolen?

– Jeg var «team ABBA» og en soss. Det sto vel ikke aller høyest på agendaen til Einar. Men likevel, hvorfor ikke? Jeg tror vi hadde falt for humoren til hverandre, at vi hadde møttes der.

– Jeg føler at jeg har endret meg ganske mye siden jeg var liten, men jeg hadde veldig mange venner. Det skulle litt til å falle utenfor min gunst, sier Einar.

Gjennom podkasten og det premiereklare TVNorge-programmet «Jan Thomas og Einar blir venner», har duoen blitt venner på ekte. Nå har de en klar formaning til skolebarn, studenter og andre om hvordan man bør gå fram for å få nye venner.

STOR SUKSESS: På ti måneder har podkasten
STOR SUKSESS: På ti måneder har podkasten "Jan Thomas og Einar blir venner" hatt 8,6 millioner lyttere, og denne uken får duoen sitt eget program på TVNorge med samme navn. Foto: NTB Scanpix.

– Legg vekk mobilen

– Jeg anbefaler at man ganske enkelt slutte å snakke om hverandre, men heller snakker til hverandre, sier Jan Thomas og fortsetter:

– I dag sitter mange mellom 8 og 18 og bruker fem timer på YouTube. Det er et voldsomt kroppspress. Det er Instagram som avgjør hvorvidt du er kul eller ikke. Det er nett-troll. Det er ikke lett.

– Stopp tiden litt, og gjør det som alltid fungerer. Det er å praktisere godhet og kjærlighet til hverandre, formaner han.

Einar Tørnquist er nok av det mer praktiske slaget, og mener det er viktig å prioritere hverandre for å bli godt kjent.

– Vår nøkkel til vennskap er å ha faste avtaler. Den tiden man setter av til hverandre må ha fullt fokus, og man må legge bort mobilen akkurat da. Det har fungert utrolig bra for oss, og vi håper at andre kan prøve det samme.