Norsk triatlon-suksess i prøve-OL

Norske Casper Stornes og Gustav Iden gjorde det knallbra i fredagens OL-kvalifisering i triatlon i Odaiba Park, mens Kristian Blummenfelt ikke fullførte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre var blant de 67 påmeldte til triatlonkonkurransen for menn i Odaiba Park i Tokyo, som også fungerer som OL-kvalifisering. Løpet fungerer også som test før OL i nettopp Tokyo 2020.

Canadiske Tyler Mislawchuk vant i Tokyo fredag morgen, med tiden 1.49.51, fire sekunder foran Stornes. Hayden Wilde fra New Zealand kom på tredjeplass, 12 sekunder bak Mislawchuk. Gustav Iden avsluttet på tiden 1.50.25.

– Føltes godt

Bare 46 fullførte i Tokyo, der det var noe lavere temperatur enn dagen før, men vinden hadde tatt seg betraktelig opp siden torsdagens konkurranse for kvinnene. Det lot ikke til å plage Casper Stornes.

– Jeg hadde en skikkelig god følelse i dag, og det er utrolig å komme tilbake på denne måten, sier Stornes etter andreplassen, ifølge TriathlonLIVE på Twitter.

Stornes var før konkurransen rangert som nummer 59 på kvalifiseringsrankingen før Tokyo-OL 2020 , men hopper nå opp til 32. plass. Gustav Iden, som havnet på en respektabel 4. plass fredag, avanserer fra nummer 22 opp til 16. plass på OL-kvaliken.

Blummenfelt faller

Norges antatt beste, Kristian Blummenfelt, var rangert som nummer ni, og faller tre plasser ned til nummer tolv på OL-kvalifiseringen.

I fredagens konkurranse lå han greit an som nummer tolv etter svømmeetappen, falt litt ned etter første løp, og brøt et stykke ut i syklingen. Han hadde da fått en 15 sekunders straff, ifølge TriathlonLIVE.

Norge hadde for øvrig ingen deltakere i kvinnenes konkurranse torsdag, som måtte avkortes på grunn av den ekstreme heten i den japanske hovedstaden. Norske Lotte Miller var en av de få fra verdenseliten som ikke deltok denne gangen.

Mangelen på plassering kostet henne seks plasser på rankinglista for OL-kvalifisering , der hun nå ligger på 28. plass.