VIL HA DEN TILBAKE: Jackson Hepner skriver i et brev til ekspertene som skulle verifisere funnet hans at han gjerne kunne få den tilbake etterpå, ettersom han ville vise den til vennene sine.
VIL HA DEN TILBAKE: Jackson Hepner skriver i et brev til ekspertene som skulle verifisere funnet hans at han gjerne kunne få den tilbake etterpå, ettersom han ville vise den til vennene sine. Foto: The Inn at Honey Run

12-åring fant gigant-tann

Tannen har tilhørt en ullhåret mammut, og ble funnet da Jackson Hepner (12) og familien besøkte et vertshus i Ohio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jackson Hepner fikk seg litt av en overraskelse da han i juli lekte ved en bekk i Millersburg i staten Ohio i USA.

Mens 12-åringen lekte, oppdaget han en større ting med tagger som stakk ut av jorda.

Fossilfunn

– Hans far og onkel er begge glad i naturvitenskap. De sjekket raskt på nettet, og fant da ut at dette kunne enten være tannen til en mammut eller en mastodont, sier Jason Nies, som eier vertshuset The Inn at Honey Run, der funnet ble gjort til CNN.

Det er tidligere gjort både funn av fossiler fra mastodonter og mammuter.

SKREV BREV: – Jeg fant mammut-tannen rundt ni meter opp fra broen vi tok familiebildene våre på. Den var delvis begravd på venstresiden av bekken, skriver 12 år gamle Jackson Hepner til arkeologene.
SKREV BREV: – Jeg fant mammut-tannen rundt ni meter opp fra broen vi tok familiebildene våre på. Den var delvis begravd på venstresiden av bekken, skriver 12 år gamle Jackson Hepner til arkeologene.

I ekstase

Både familien og vertshuseieren ønsket å finne ut nøyaktig hva de hadde funnet, og kontaktet flere lokale arkeologer for å bekrefte funnet.

For å lede ekspertene på veien, lagde 12-åringen et eget kart med anvisninger, i tillegg til en forespørsel.

– Jeg kunne tenke meg å få tilbake tannen så raskt som mulig. Jeg har lyst til å vise den til vennene mine, skriver han i brevet.

Det viste seg å være tannen til en ullhåret mammut, ifølge arkeolog P. Nick Kardulias ved The College of Wooster's.

– Vi kunne ikke vært stoltere av at et sånt ekstraordinært ble gjort hos oss, skriver vertshuset på sin Facebookside.