Kjempestart for Hovland i kampen om PGA-plass

Golfesset Viktor Hovland (21) er i delt ledelse av Nationwide Children's Hospital Championship etter første dag. Turneringen er én av tre på veien mot plass på neste sesongs PGA-tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Hovlands storspill i Sportsnyhetene øverst på siden.

Nordmannen spilte sin første runde på sju under par, etter seks birdier og én eagle. Etter bogey på hull fjorten og par på hull femten, avsluttet 21-åringen dagen med tre strake birdier.

– I dag klaffet alt for meg. Jeg spilte smart. Man må vite hva man har og være fleksibel når det trengs. I dag var det for eksempel to hull som ikke passet øyet mitt, spesielt med vinden som kom fra venstre, sier Viktor Hovland i et intervju vist på Eurosport Norge.

Hovland deler ledelsen i turneringen med Cameron Percy.

Også Kristoffer Ventura er i aksjon i Ohio. Etter å ha ligget to under par, sørget tre strake bogeyer for at 24-åringen plutselig var ett over par. Ventura klarte derimot å berge seg delvis inn med to birdier på de tre siste hullene. Det gjør at han ligger ett under par etter sin første runde. Med det ligger han på en delt 31.-plass etter første dag, men det er kun ett slag bak de tolv som deler 19.-plassen så langt.

Ventura har allerede sikret seg det mye omtalte PGA-kortet gjennom storspill under Korn Ferry Tour denne sesongen. Den meksikansk-fødte nordmannen fikk det synlige beviset på det denne uken i forkant av sluttspillet.

Hovland skal i løpet av de neste tre helgene kjempen om én av 25 ledige billettene til neste sesongs PGA-tour. Torsdagens runde var en kjempestart for nordmannen.

I Korn Ferry Finals regnes nordmannen som en av de store kandidatene til å klare nettopp det, etter å ha dratt med seg solid form inn i sluttspillet. Fjerdeplassen i PGA-turneringen i Wyndham var akkurat ikke nok til å sikre seg tour-kortet, men Hovland var likevel innstilt på at han måtte sikre seg fast jobb på det øverste nivået via Korn Ferry Finals.

– Jeg vil si jeg er en ganske teknisk fyr når jeg jobber med ting. Når jeg dukker opp før en turnering varmer jeg opp, og så er jeg klar kort tid etter. Jeg føler jeg spiller dårligere jo lenger tid jeg bruker på oppvarming. Jeg bare kommer meg ut der, kjenner følelsen - så er jeg klar, sier Hovland