YDMYK: Avinors konsernsjef, Dag Falk-Petersen, roser statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo for å holde roen under nødlandingen utenfor Arendal onsdag.
YDMYK: Avinors konsernsjef, Dag Falk-Petersen, roser statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo for å holde roen under nødlandingen utenfor Arendal onsdag. Foto: Lars Os/TV 2

Avinor-sjefen etter nødlanding:

– Jeg skulle gjerne ha sett at motoren virket

Avinor-sjefen hadde med blomster da han møtte passasjeren som var med onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et elfly som statsråd Ola Elvestuen fikk prøvefly med onsdag, måtte nødlande kun timer senere i Arendal.

Flyet som nødlandet er Avinors eget elfly, som ble innkjøpt i fjor.

– Å kalle det et nederlag, er feil. Men det er klart at dette skulle ikke ha skjedd, sier Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen, som satt bak spakene.

– Overrasket

Torsdag møtte han igjen statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som var passasjer om bord.

Hun synes det var en dramatisk opplevelse som endte overraskende bra.

Da statssekretæren møtte Avinor-sjefen, ble hun møtt med blomster og et ønske fra Falk-Petersen om at ingen av dem må oppleve noe slikt igjen.

– Jeg er overrasket over hvor bra det har gått for min del. Dette kunne ikke gått bedre enn det det gjorde, sier Horrigmo til TV 2.

De to var på vei til flyplassen Gullknapp i Arendal da det måtte foretas en kontrollert sikkerhetslanding. Avinor-sjefen fant et vann som var tilgjengelig og brukte det som en slags landingsplattform.

– Det var veldig synd at motoren skulle stoppe, men når det først skjedde, så håndterte vi det sammen veldig bra, sier Falk-Petersen.

Skal etterforskes

Mens elflyet sto på hodet, ble dørene åpnet og sikkerhetsselene løsnet. Deretter landet de to i taket, og gikk ut på vingen, forteller han.

– Vi kom ut på vingen og tok hverandre i hånda på tvers over flyet, sier Aase Marthe J. Horrigmo.

Nå skal årsaken til at motorstoppet etterforskes.

– Jeg skulle gjerne ha sett at motoren virket. Nå må vi se hvorfor motoren stoppet. Det er en elektrisk motor, og et system som er nytt. så dette må vi finne ut av, sier Avinor-sjefen om undersøkelsene som venter.