Idrettsdommer siktet for overgrep av en rekke gutter under 16 år

Vest politidistrikt har siktet en mann i 20-årene for overgrep og produksjon av overgrepsmateriale. Den siktede har vært aktiv innenfor både håndball og fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som er bosatt i Bergen er siktet for seksuell omgang med en rekke mindreårige barn. I tillegg er mannen, som er i 20-årene, siktet for seksuelt krenkende adferd, og seksuell fremstilling av unge.

Flere ofre

– Vi har identifisert flere fornærmede. Det er utelukkende gutter, sier etterforskningsleder Andreas Lervik på en pressekonferanse torsdag.

Politiet har ennå ikke oversikt over omfanget av saken og jobber med å identifisere flere ofre. De ønsker ikke å si hvor mange gutter som er identifisert hittil.

De fornærmede er alle tenåringer under 16 år.

– Det var Norges fotballforbund som anmeldte en av deres dommere i begynnelsen av juli. Samtidig anmeldte en fornærmet samme mann. Det fikk politiet til å pågripe vedkommende 8. juli i år, sier Lervik.

Politiet gjennomføre en razzia mot den siktede og ransakelsen avslørte overgrepsmateriale og chatlogger som viser seksuelt innhold med barn. Politiet er ikke ferdig med gjennomgangen av dette materialet.

Aktiv innen håndball og fotball

Den siktede mannen er dommer i både håndball og fotball. Han har også hatt ansvar for kursing og oppfølging av unge innen idretten.

Politiet sier de har samarbeidet godt både med fotballforbundet og håndballforbundet.

– Vi etterforsker også om han har utnyttet sin posisjon som dommer til å få seksuell omgang med andre. Dette gjelder også andre ungdommer over 16 år, presiserer politiadvokat Christine Møen Wisløff.

Det er uvisst hvor lenge overgrepene skal ha pågått.

Klubber og forbund informerer

– Guttene som er identifisert holder hovedsaklig til i bergensområdet, men vi utelukker ikke at det finnes fornærmede i andre landsdeler, sier etterforskningsleder Andreas Lervik til TV 2.

– Forbundet og de aktuelle klubbene informere sine medlemmer iløpet av torsdagen, opplyser Lervik.

Lervik ber folk med relevant informasjon kontakte politiet. Han opplyser at det er etablert et apparat til å ta imot henvendelser fra eventuelle nye fornærmede i idrettsmiljøet nå som spiller- og dommergruppene etter hvert samles etter sommerferien.

Ifølge politiet samarbeider den siktede godt med politiet, men de ønsker ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Den siktedes forsvarer, advokat Bertil Rønnestad, har ikke vært tilgjengelig for å kommentere siktelsen torsdag.