Mathieu van der Poel med råsterk avslutning - vant første etappe av Arctic Race

Mathieu van der Poel var overlegen i første etappe av Arctic Race.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han bare cruiser inn til seier, som han gjorde i fjor i Kirkenes. Danny van Poppel som er en strålende spurter har ikke sjanse til å følge han, sier TV 2-kommentator Christian Paasche.

Det så lenge ut til å ende med britisk seier da Steve Cummings rykket i fra med 2 km igjen til mål, men nederlenderen og resten av feltet kjørte inn briten - da viste nederlenderen muskler.

– Den spurten er helt rå, sier Dag Otto Lauritzen.

– Han har altså ikke syklet et landeveisritt siden Amstel Gold Race. Han har vunnet EM i terrengsykkel og to verdenscupritt i terrengsykling siden det. Det er helt utrolig. Han seiler opp som en kjempefavoritt til å vinne VM i Yorkshire, sier Paasche.

– Var veldig tungt

Den 181 km lange etappen startet i Å og ble avsluttet i Leknes. Rytterne holdt et høyt tempo fra start - det kjente nederlenderen på kroppen.

– Etter tre timer hadde vi fortsatt et snitt på 50 km/t. Farten senket seg aldri. Det var veldig tungt, og siden jeg var alene foran uten lagkamerater måtte jeg gjette noen ganger. I spurten gikk jeg tidlig og forsøkte å overraske dem litt, noe jeg tror jeg lyktes med, sier vinneren til TV 2.

Hoelgaard beste norske

Markus Hoelgaard ble beste nordmann på 8. plass. 24-åringen syntes etappen ble hardere enn forventet.

– Jeg tror de fleste hadde sett for seg at det skulle bli massespurt i dag, men det ble en blodhard etappe med full gass hele veien. Det ble tøft, men det passer meg bra. Jeg klarte å få noe bra ut av dage så jeg er fornøyd, sier Hoelgaard til TV 2.

Med 8. plass på dagens etappe og 5. plass i sammendraget er siddisen godt fornøyd.

– Det var vel terningkast seks frem til siste kilometer hvor jeg ble litt sperret i slutten, så jeg hadde håpet å få noe bedre ut av det. Jeg følte jeg hadde bein til det, så jeg lander på terningkast fem.

Amund Grøndahl Jansen endte derimot på på 25. plass på etappen og 6. plass i sammendraget.