DEMONSTRERTE: Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag.
Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB scanpix
DEMONSTRERTE: Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB scanpix

Her bader Sophie Elise i fontene-demonstrasjon

I klimakampens navn tok kjendisblogger Sophie Elise og en håndfull andre aktivister fra Extinction Rebellion Norge et bad i en fontene i Arendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Hva er det vi gjør? Planeten vår dør» og «Bli med i opprøret» sto det på bannerne som dannet bakteppet for aksjonen.

Hendelsen ble heftig filmet og fotografert av forbipasserende.

Et øyenvitne forteller at gruppa, flere av dem barbeint, kom gående bortover mot torvet i Arendal mens de sang stille og rolig.

På plassen midt i sentrum av byen gikk flere av dem ut i fontenen og la seg stille ned, mens en av aktivistene ropte ut budskapet gjennom en megafon.

Extinction Rebellion er en internasjonal gruppe som krever at myndighetene verden over erkjenner at global oppvarming, ødeleggelsen av biosfæren og masseutryddelsen av arter er vår tids største utfordringer.

Mandag ble 14 personer fra organisasjonen stoppet og bortvist av politiet i forbindelse med Arendalsuka, men det hindret dem ikke i å gjennomføre torsdagens aksjon.

AKTIVIST: Kjendisen slo et slag for miljøet.
AKTIVIST: Kjendisen slo et slag for miljøet. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB scanpix