INGEN NERVER: Viktor Hovland bedyrer at han ser på Korn Ferry Finals som en helt vanlig turnering før utslag torsdag.
INGEN NERVER: Viktor Hovland bedyrer at han ser på Korn Ferry Finals som en helt vanlig turnering før utslag torsdag. Foto: Streeter Lecka

Hovland ladet opp til skjebneturneringene med hole in one

Lave skuldre hos Viktor Hovland før turneringen som avgjør hvor det norske golfesset skal spille neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av de tre neste helgene skal Viktor Hovland (21) kjempe om én av de 25 ledige billettene til neste sesongs PGA-tour.

Kjenner ikke på presset

I Korn Ferry Finals regnes nordmannen som en av de store kandidatene til å klare nettopp det, etter å ha dratt med seg solid form inn i sluttspillet. Fjerdeplassen i PGA-turneringen i Wyndham var akkurat ikke nok til å sikre seg tour-kortet, men Hovland var likevel innstilt på at han måtte sikre seg fast jobb på det øverste nivået via Korn Ferry Finals.

– Jeg var heldig som fikk spille på noen sponsorinvitasjoner. Jeg spilte bra i sommer. Jeg klarte det akkurat ikke, men visste at jeg trolig måtte skaffe meg PGA-kortet gjennom Korn Ferry Finals. Jeg ser frem til å komme godt i gang i Scarlet, sier Hovland til PGAtour.com.

Les også: Slik er Hovlands vei til PGA-touren

Ekspertene er i alle fall ikke tvil om at dersom Hovland spiller som han har gjort etter det store gjennombruddet og overgangen til proffsirkuset, så blir det ingen problemer å bli blant de 25 beste og sikre seg PGA-kortet.

– Dersom han gjør som han gjorde forrige uke (4. plass) kommer han til å gå baklengs gjennom kvalifiseringen, da holder det i massevis, sier Eurosport-kommentator og golfekspert Marius Thorp til NTB.

Presset kan virke stort for spillerne, som vet at en PGA-plass står på spill. Det virker likevel ikke å affisere Hovland. Smilende som alltid vartet 21-åringen opp med karrierens andre «hole in one» onsdag i oppladningen til torsdagens turneringsstart.

Etterpå gliste og fleipet han i en video på arrangørens Instagram-konto.

Hovland slår ut rundt kl. 15 norsk tid torsdag.

– Jeg ser bare på det som en turnering. Det er ikke lenge siden jeg spilte på college. Det er bare nok en turnering hvor jeg vil prøve å gjøre mitt beste, sier Hovland.

Kan få to PGA-nordmenn

Dersom Hovland skulle klare å spille seg til én av de 25 ledige PGA-kortene, vil han slå følge på touren for neste sesong sammen med en annen nordmann.

Kristoffer Ventura har allerede sikret seg det gjeve kortet gjennom storspill under Korn Ferry Tour denne sesongen. Den meksikansk-fødte nordmannen fikk det synlige beviset på det denne uken i forkant av sluttspillet.

– Offisielt på vei til PGA-touren! For en reise det har vært siden jeg begynte å spille golf for 20 år siden. Takk til alle i teamet mitt for støtte. Dette er bare starten, skriver Ventura på Instagram.

Ventura skal også spille Korn Ferry Finals med mål om å bedre fjerdeplassen han innehar etter sesongen på golfens nivå to - et sted hvor Hovland må finne seg i å spille neste sesong om han ikke leverer varene de tre kommende helgene.