SNUDDE: Flyet var på vei fra Ungarn til Island da det måtte lande på Sola.
SNUDDE: Flyet var på vei fra Ungarn til Island da det måtte lande på Sola. Foto: Lennart Rimestad

Fly måtte snu på grunn av utagerende mann om bord

Flyet fra Wizz Air måtte sikkerhetslande på Sola flyplass etter melding om en utagerende person om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Sør-Vest fikk torsdag formiddag inn melding om en utagerende mann i 60-årene som prøvde å ta seg inn i cockpiten i et passasjerfly. Flyet var på vei fra Ungarn til Island.

– Flyet snudde etter at vi fikk inn melding fra flyet om et forsøk på kapring. Han er tatt med til Stavanger, og blir kjørt i arrest, sa politisjef på flyplassen, Kjetil Andersen.

Denne meldingen var angivelig en intern melding fra Avinor til politiet på flyplassen. Meldingen ble senere avkreftet av operasjonslederen i politiet, som sier de ikke ser på det som et kapringsforsøk.

– Vi fikk melding av tårnet om at en person hadde prøvd å komme seg inn i cockpiten. Vi på operasjonssentralen, som håndterer operasjonen, har ikke brukt ordet kapring. Dette ble brukt i en melding mellom politisjefen og Avinor internt, sier Victoria Hillvegg, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Mannen var rolig da han ble pågrepet. Ifølge politiet var mannen i 60-årene fra Island. Han har forklart til politiet at han ikke husker hva som har skjedd.

Brannvesenet og politiet stod i beredskap på flyplassen etter at flyet meldte om en nødlanding. Klokken 10.21 opplyste politiet at flyet hadde landet, og at de hadde kontroll på vedkommende.

– Vi har tatt ut en mannlig passasjer i 60-årene. Ingen skal være skadet. Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd, skrev politiet i Sør-Vest på Twitter.

Flyet hadde passert Norge da hendelsen inntraff, og måtte snu i luften. Ifølge Flightradar24 landet flyet like etter klokken 10.00.