ETT POENG: Ronny Deila måtte ta til takke med uavgjort mot Stabæk. Foto: Heiko Junge
ETT POENG: Ronny Deila måtte ta til takke med uavgjort mot Stabæk. Foto: Heiko Junge

– Veldig liten tro på VIF-medalje

TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, mener Vålerenga spiller for ustabilt til å kjempe om medalje i Eliteserien.

Stabæk og Vålerenga fikk ett poeng hver etter 1-1 på Nadderud onsdag kveld.

Det mener TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, var dårlig nytt for begge lag.

– Ingen av lagene på Nadderud kan være fornøyde med ett poeng, for begge lag trengte tre poeng i dag, sier Mathisen.

Fotballeksperten stiller seg også kritisk til Vålerengas medaljesjanser til tross for et høyt toppnivå.

– Vålerenga har uttalt at de skal være med å kjempe om medaljer denne sesongen, men nå er de nærmere midten av tabellen enn det de er lagene i toppen. Slik de fremstår om dagen har jeg veldig liten tro på at Vålerenga kjemper om medaljer når vi nærmer oss november. De har et veldig høyt toppnivå, men det blir alt for ustabilt, og nå har de spilt tre kamper etter ferien uten at noen av kampene er vunnet, fortsetter han.

Vålerenga-trener, Ronny Deila, trekker frem flere lyspunkt, og er fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Det var et tøft lokaloppgjør mellom to lag som virkelig ga alt. Vi er knallbra bakover, og slipper til en målsjanse og det er den han scorer på. Vi klarer å skape mer enn de gjør, og kunne kanskje skapt enda mer. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, så litt irriterende at vi ikke får tre poeng. Jeg er likevel fornøyd med gjennomføringen, sier Deila.

Hanche-Olsen sikret Stabæk-poeng

Andreas Hanche-Olsen var høyt og lavt på Nadderud. Men først, etter drøye timen, stanget han kontant inn 1-1-scoringen. Ronald Hernández slo inn en corner som fant Stabæk-kapteinen på bakerste stolpe, og 22-åringen var kontant med hodet.

Mathisen mener Stabæk-spilleren viste seg fra sin beste side.

– Hanche Olsen har sine mangler som fotballspiller, men på scoringen til Stabæk viser han frem det han kan aller best. Timing, spenst og vilje av en helt annen verden! Han ser ut som en volleyballspiller i det han kommer flyvende, og ingen fra Vålerenga er i nærheten av å kunne gi han kamp i den duellen, sier Mathisen.

Kvarteret senere måtte Hanche-Olsen gå av banen etter å ha fossblødd fra nesen. Det skjedde etter en duell med målvakt Marcus Sandberg etter en Vålerenga-corner. Han brakk nesen for bare en drøy måned siden, men kom inn igjen fem minutter senere med dotter i begge neseborene. Og med en Stabæk-drakt opprinnelig uten nummer, men med teipet på nummer 16 i rød teip.

– Det sier veldig mye om han som spiller, og det er ikke første gangen. Han er herlig, og en kapteinstype som har vokst inn i det. Han har en fin utvikling, og det ser jeg hver uke. Vi snakker ofte om bra karakterer, og der er han i fremste rekke, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Likevel klarte kapteinen å fullføre oppgjøret. Han måtte gå av ytterligere en gang, men kom innpå og spilte de siste minuttene i oppgjøret som endte 1-1.

Offsidemål

Lagene som kun ligger et par T-banestopp unna hverandre slet med å skape noe de første 35 minuttene. Både Stabæk og Vålerenga lå lavt og kompakt, selv om det var de hvitkledde gjestene som hadde mest ball.

Islandske Matthías Vilhjálmsson trodde han hadde sendt gjestene i føringen etter 36 minutter da han headet ballen i mål etter et millimeterpresist frispark fra Aron Dønnum, men dommer Kari Erik Steen vinket for offside.

Bare minutter senere var Vålerenga farlig frempå igjen. Innbytter Christian Dahle Borchgrevink pisket et innlegg i boks som traff pannebrasken til nysigneringen Mayron George. Ballen stusset tverrliggeren.

Drømmestart

George fikk en drømmestart på den andre omgangen da han satte inn hans første Vålerenga-scoring. 25-åringen spilte lekkert gjennom Herolind Shala, som kom alene med Marcus Sandberg. Skuddet til Shala gikk via Sandberg og i stolpen, og på bakerste stolpe dukket George opp og pirket inn 1-0 til gjestene fra to meter.

Andreas Hanche-Olsen utlignet for Stabæk etter drøye timen. Ronald Hernández svingte ballen inn i boks og fant Stabæk-kapteinen, som stanget ballen kontakt i mål på bakerste stolpe.

Ti minutter før slutt var Dønnum meget nære på, men fra ni meter banket unggutten ballen i stolpen og ut. Da spilte Stabæk med ti mann, ettersom Hanche-Olsen fikk behandling for nesen.

Det ble en stillingskrig på tampen, og oppgjøret endte 1-1. Det var Stabæks femte kamp på rad uten seier. De ligger nå på 13.-plass med 17 poeng, like mange som Mjøndalen (12.-plass) og Tromsø (kvalikplassen, 14.-plass).

Vålerenga måtte gå av banen for tredje gang på rad uten seier, som får besøk av Haugesundsøndag. Det er Deila er positiv til.

– Det er deilig med kamp allerede søndag, vi skulle sluppet å ha fri hele sommeren og heller spilt kamper hele tiden. Nå skal vi spille hjemme igjen, noe vi gleder oss til. Da skal vi ha tre poeng, sier han.

(©NTB/TV 2)