STOPPET:To menn er siktet for frihetsberøvelse etter at en 14-åring ble funnet i en stjålet bil. Nå utvides siktelsen.
STOPPET:To menn er siktet for frihetsberøvelse etter at en 14-åring ble funnet i en stjålet bil. Nå utvides siktelsen. Foto: ALEXANDER JANSEN / DRM24.NO

Politiet: Mann i 30-årene er siktet for frihetsberøvelse og grovt ran

Tirsdag ble det kjent at to menn var siktet for frihetsberøvelse etter at de ble stoppet med en 14-åring i bilen. Politiet skriver at én av de også er siktet for grovt ran, bare dager tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet pågrep tirsdag ettermiddag to menn i en bil ved Tranby utenfor Drammen. I bilen befant også en 14-år gammel gutt fra Drammensområdet seg.

To menn i 30-årene er siktet i saken, opplyser politiet til TV 2. De siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Gutt (14) utsatt for frihetsberøvelse

Gutten som ble funnet i bilen skal ha vært med de to siktede like før klokken 12.00 til over klokken 17.00.

– Gutten har vært sammen med de to siktede i over fem timer. Han ble tatt vare på av politiet da vi fant gutten, og ble kort tid gjenforent med foreldrene sine. Gutten har gitt noen få opplysninger til politiet. Vi ønsker å få klarhet gjennom et tilrettelagt avhør onsdag, sier Strøm til TV 2.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva gutten har forklart til politiet tirsdag formiddag. Han skal ikke være fysisk skadet.

Siktet for grovt ran og frihetsberøvelse

Dagene før skal en av de siktede i saken utført et grovt ran lørdag.

Politiet opplyser at en mann i 30-årene har fremsatt drapstrusler mot en kvinne i parkeringshuset på Gulskogen senter i Buskerud, lørdag kveld.

– Vi har siden lørdag vært i aktivt søkt etter en av mennene etter en annen alvorlig hendelse som skjedde lørdag formiddag. Han skal der ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna, og varslet politiet. Siden denne hendelsen har politiet søkt aktivt etter mannen som nå sammen med en annen er siktet for frihetsberøvelse, sier Kjell Are strøm, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

TV 2 får opplyst at det var grove trusler som ble fremsatt til kvinnen. Det ble også brukt en gjenstand i ranet. Politiet vil ikke kommentere hva som ble sagt, eller hvordan type gjenstand som ble brukt.

Tidligere kjenninger

Politiet vet ikke motivet bak frihetsberøvelsen, men jobber ut i fra ulike teorier.

– Vi er nå i en aktiv etterforskingsfase, og bruker tid på å kartlegge hva som har skjedd fra de to mennene tok bilen med 14-åringen til pågripelsen tirsdag ettermiddag. Mennene har hatt gutten med seg i flere timer, og de har vært på flere steder, dette må vi nå bruke tid på å kartlegge, sier politiadvokaten.

– Dette er en alvorlig sak som har rammet uskyldige mennesker. Det er selvsagt ekstra alvorlig når barn har vært involvert. Gutten har gitt en beskrivelse av hendelsesforløpet, og han har naturligvis opplevd dette som dramatisk. Kriseteam i kommunen han bor i er kontaktet, og vil følge opp gutten videre, skriver Strøm videre i pressemeldingen.

Ifølge politiet er begge de to siktede kjenninger av politiet. Én av de siktede er avhørt i saken, mens den andre vil bli avhørt onsdag.