Police cars are parked next to the al-Noor Islamic Centre mosque in Sandvika, Norway August 11, 2019. REUTERS/Lefteris Karagiannopoulos
Police cars are parked next to the al-Noor Islamic Centre mosque in Sandvika, Norway August 11, 2019. REUTERS/Lefteris Karagiannopoulos Foto: Lefteris Karagiannopoulos

Åpner moskeen i dag

Menigheten ved den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre fikk tirsdag ettermiddag overta bygningen fra politiet. Lørdag åpner de moskeen for pressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser styremedlem og tidligere forstander Irfan Mushtaq til NTB. Det er ikke klart når på dagen moskeen på Skui i Bærum vil bli åpnet.

– Det gjør vi for at folk skal få muligheten til å se hva som har skjedd. Vi er en åpen moské og ønsker en åpen dialog, og det har vært veldig stor interesse, sier han.

Klokka 16.30 tirsdag ettermiddag fikk menigheten ved moskeen tillatelse av politiet til å overta bygningen etter at Philip Manshaus lørdag gikk inn i moskeen og skjøt.

Mushtaq sier det er gjort en innvendig befaring, og at moskeen vil være stengt for medlemmer inntil videre.

– Det er en del skader som må utbedres, og praktiske ting som må følges opp. Vi vil ha en verdig åpning og avventer dermed inntil videre, sier den tidligere forstanderen.

(©NTB)