VANT U21-EM: Dani Olmo gjorde seg bemerket under sommerens U21-EM, der han var blant profilene på et Spania-lag som til slutt vant turneringen. Foto: Miguel MEDINA / AFP)
VANT U21-EM: Dani Olmo gjorde seg bemerket under sommerens U21-EM, der han var blant profilene på et Spania-lag som til slutt vant turneringen. Foto: Miguel MEDINA / AFP)

Dette er supertalentet Rosenborg må stoppe

Spanske Dani Olmo (21) er den store stjernen til Dinamo Zagreb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dani Olmo. Det er bare å merke seg navnet først som sist. Den spanske 21-åringen er spilleren Rosenborg er nødt til å stoppe når de møter Dinamo Zagreb i Champions League-playoffen.

Han er lagets beste spiller, og scoret i begge oppgjørene mot Ferencváros. I returoppgjøret, der Dinamo vant en knusende 4-0-seier på bortebane, leverte han også en målgivende pasning.

På totalt fire kamper denne sesongen har han fire mål og tre målgivende. Det har kun gått 37 minutter mellom hvert mål eller assist han har bidratt med.

– Et imponerende talent. Det er grunnen til at han er verdt 300 millioner kroner, skriver den kroatiske journalisten Dino Grgic på Twitter.

Vraket La Masia

I sommer spilte han fire kamper, scoret tre mål og leverte en målgivende da Spania vant U21-EM. Og han er blitt koblet til en lang, lang rekke med europeiske storklubber.

Ifølge Marca ble han både kåret til årets spiller og årets unge spiller i Kroatia forrige sesong, etter tolv mål og ni målgivende på 44 kamper for Dinamo.

Og ifølge whoscored.com var det ingen spillere under 21 som fullførte flere driblinger i Europaligaen forrige sesong enn Olmo.

Den offensive midtbanespilleren var en del av Barcelonas berømte La Masia-akademi da han valgte å flytte til Kroatia i 2014. Det utradisjonelle karrièrevalget ser ut til å ha betalt seg.

– Det er ingen andre klubber hvor jeg, i min alder, ville fått så mange sjanser som i Dinamo. Jeg utvikler meg mye raskere enn jeg ville gjort noen andre steder, selv La Masia, sa han i et intervju med Jutarnji list i 2015.

– Mange lag og enda flere rykter

Siden den gang har han fortsatt å tatt store steg, og har vært klubbens beste spiller de siste sesongene. I løpet av sommeren har han blitt koblet til Barcelona, Manchester United, AC Milan, Tottenham, Roma, PSG, Atlético Madrid, Bayer Leverkusen og Bayern München.

– Det er snakk om mange lag og det er enda flere rykter. Jeg vet ikke hva som er sant og ikke. Jeg har ønsket å bli koblet fra alt, og når jeg får sjansen til å snakke med agenten min, får vi se, sa han til Sport tidligere i sommer.

Det som er helt sikkert, er at han ikke kommer til å bli billig å hente for den beileren som får tilslag tilslutt.

Avviste kontraktsforslag

Ifølge Sport avviste Olmo nylig en tilbud om å forlenge kontrakten. Tilbudet ville gjort ham til klubbens best betalte spiller gjennom tidene, med en heftigere lønnsslipp enn spillere som Luka Modric og Mario Mandzukic i sin tid hadde.

Avisen hevder kontraktsforslaget ble avvist fordi realiteten er at han har vært lagets beste spiller de tre siste årene, men samtidig har han ikke været blant de fem best betalte.

Og når så er tilfelle, hvorfor har klubben da økt prislappen hans fra 250 millioner kroner til 400 millioner kroner. Det er ifølge Sport noe de undrer på i Olmo-leiren.

– Trenger å spille

Tidligere i sommer var han også krystallklar på at muligheten for spilletid kom til å bli svært viktig ved et eventuelt klubbskifte.

– Ja, vi ser etter et prosjekt som er klart. Noe lignende det Dinamo tilbyr, fordi akkurat nå trenger jeg å spille. Jeg er ung, og jeg tror jeg kan gi mye mer nå og i fremtiden, sier Olmo.

Champions League-fotball kan være Dinamos eneste lokkemiddel dersom de skal beholde stjerneskuddet, og Rosenborg blir siste hinder på veien.