Rafael Benítez skriver at han som enhver Newcastle-supporter ventet på at klubben skulle få nye eiere, men medgir at «han ikke kunne vente for alltid».
Rafael Benítez skriver at han som enhver Newcastle-supporter ventet på at klubben skulle få nye eiere, men medgir at «han ikke kunne vente for alltid». Foto: Scanpix.

Benítez slår tilbake: – Håper det er siste gang jeg må gjøre dette

Rafael Benítez er kanskje ferdig i Newcastle, men såpeoperaen fortsetter.

Den frittalende spanjolen forlot Premier League-klubben ved sesongslutt og tok over kinesiske Dalian Yifang.

Igjen stod en rekke knuste Newcastle-supportere og spekulasjoner om hvorfor Benítez valgte ikke å forlenge kontrakten.

Denne helgen gikk klubbens styreformann, Lee Charnley, hardt ut mot spanjolen i kampprogrammet før Arsenal-kampen.

«La det være klart: Han dro til Kina for pengene», lød det fra Charnley, ifølge Newcastle Chronicle.

Slår tilbake

Nå er Benítez ansatt av hardtsatsende The Athletic, hvor han skal være spaltist ved siden av managerjobben i Kina. 59-åringen innleder med å forklare hvorfor han forlot Newcastle.

Og han slår hardt tilbake mot Charnley.

«Jeg er blitt gjort oppmerksom på hva Charnley hevdet i kampprogrammet sist helg, og jeg mener at det er viktig å adressere. Forhåpentligvis er det siste gang jeg må gjøre dette. I fremtiden vil jeg skrive om fotball, og ingenting annet» skriver Benítez i sin spalte.

Spanjolen hevder at han takket nei til tilbud fra flere andre klubber gjennom sin tid på Tyneside – også da klubben spilte på nivå to i England. Da skal han ha blitt tilbudt mer penger enn hva han nå får av Dalian Yifang.

«Hvis jeg bare var ute etter penger, som Charnley påstod, kunne jeg ha dratt mye tidligere», hevder Benítez.

– Jeg stolte ikke på dem

Benítez' Newcastle-avtale har vært en av Premier Leagues mest omtalte kontrakter de siste årene. Ifølge ham fikk han ikke et «ordentlig tilbud» etter forrige sesong.

Ledelsen skal ha fortalt ham at de ikke ønsket å investere i akademiet eller treningsanlegget. Overgangsfilosofien deres var å hente spillere som var 24 år eller yngre, og Benítez følte at budsjettet ikke var tilstrekkelig om de skulle konkurrere om en plass på øvre del av tabellen i Premier League.

Da de kom tilbake med et nytt tilbud 19 dager senere, var lønnen den samme – bare at Benítez nå ville ha mindre innflytelse på spillerkjøp enn han hadde hatt tidligere.

«Etter tre år med brutte løfter, stolte jeg ikke på dem. Da vi kom på tiendeplass i vår første sesong i Premier League, fikk spillerne og dem i støtteapparatet en bonus – utenom mitt trenerteam. Det føltes som en straff for at jeg ikke forlenget kontrakten», forklarer den tidligere Liverpool-manageren, som i spalten er klar på at han ønsker gamleklubben alt det beste under sin nye manager, Steve Bruce.

I juli langet Newcastle-eier Mike Ashley ut mot sin tidligere arbeidsgiver. Les saken her: