TIL UNO-X: Daniel Hoelgaard tar steget ned til Uno-X for å finne tilbake til killerinstinktet. Her fra prologen i Paris-Nice i 2016.
TIL UNO-X: Daniel Hoelgaard tar steget ned til Uno-X for å finne tilbake til killerinstinktet. Her fra prologen i Paris-Nice i 2016. Foto: Kenzo Tribouillard

Norsk superlag henter World Tour-spurter

Daniel Hoelgaard er klar for Uno-X.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arctic Race torsdag fra kl. 13.00

Nåværende Groupama FDJ-rytter Daniel Hoelgaard (26) tar etter det TV 2 erfarer steget ned fra World Tour og blir en del av satsingslaget Uno-X Norwegian Development Team.

I april ble det klart at Uno-X-laget etablerer et lag på nivå 2, såkalt prokontinentallag, i sykkelsporten.

TV 2 har vært i kontakt med Uno-X-sjef Jens Haugland. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Hoelgaard gikk til FDJ før 2016-sesongen, men har slitt med å få sitt endelige gjennombrudd på øverste nivå.

26-åringen fikk prøve seg i ett treukersritt i løpet av de fire sesongene. Hoelgaard syklet Vuelta a Espana i 2017, der en 10. plass på den avsluttende etappen var hans beste plassering.

– Det eneste jeg kan si nå er at jeg har brukt den siste tiden på å vurdere om jeg skal fortsette som hjelperytter på det øverste nivået, eller om jeg skal gutse litt og ta et steg tilbake, begynne å vinne ritt og få tilbake killerinstinktet igjen. Det heller mot at jeg gjør det siste, sier Hoelgaard til TV 2.

Han skulle etter planen syklet både EM og BinckBank Tour, men ble syk og måtte melde forfall. Hoelgaard er for tiden hjemme og trener før han senere i måneden skal sykle noen ritt. Etter det blir det rittpause for Hoelgaard i forbindelse med at kona venter parets andre barn.

Uno-X Development Team skal sykle Arctic Race, der Hoelgaards bror Markus er en del av laget.

Med Daniel Hoelgaard på plass falt en ny bit på plass i Uno-X-puslespillet. Laget har savnet ryttere med fart, og har tidligere vært koblet til Sondre Holst Enger. Nå blir Hoelgaard satsinglagets mann i spurtene.