Philip Manshaus ankom retten sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett.
Philip Manshaus ankom retten sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe

Usikkert om Manshaus vil anke fengslingen

Terrorsiktede Philip Manshaus ble mandag varetektsfengslet i fire uker. Forsvarer Unni Fries sier at det foreløpig ikke er bestemt om de vil anke fengslingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har ikke tatt stilling til om vi skal anke ennå. Jeg skal møte min klient i ettermiddag, og jeg vil snakke med ham om dette da, sier Unni Fries til NTB tirsdag formiddag.

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) ble i Oslo tingrett mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. 21-åringen vil i samtlige uker være underlagt brev-, besøks- og medieforbud.

Manshaus har foreløpig benyttet seg av retten til å ikke forklare seg for politiet. Fries vil ikke kommentere om hennes klient kan komme til å forklare seg på et senere tidspunkt.

– Vi har en løpende diskusjon om dette, men foreløpig kan jeg ikke si om han kommer til å forklare seg, sier hun.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sa mandag til NTB at politiet vil begjære en judisiell observasjon, en såkalt sakkyndig vurdering, av Manshaus for å få klarhet i tilregneligheten hans.

Ifølge politiet har den siktede så langt avvist å delta i sakkyndig vurdering, men politiet vil foreta en slik observasjon selv uten samtykke.

Forsvarer Fries understreker at det vanligvis tar noe tid før sakkyndige blir oppnevnt i slike saker.

– Vi må konferere om hvorvidt, og i hvilken grad, han vil stille opp på en slik observasjon, sier hun.

(©NTB)