Knivdesperado angrep tilfeldige mennesker på gata i Sydney

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha knivdrept en kvinne og påført en annen kvinne skader i sentrum av Sydney. Han ble overmannet av sivile på gaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoopptak viser en hvit mann som hopper på taket til en bil, vifter med en kniv og roper «Gud er størst» på arabisk og «skyt meg».

Da hadde mannen gått gjennom gaten med en kjøkkenkniv.

– Fem eller seks andre løp etter ham og prøvde å stoppe ham. De grep tak i ham og holdt ham fast, sier øyevitnet Megan Hayley til nyhetsbyrået AFP.

Statsminister Scott Morrison og politiet roser de som tok kontroll over mannen og holdt ham nede.

Helsepersonell fant en 41 år gammel kvinne som var blitt knivstukket i ryggen. Hun ble fraktet til sykehus. Tilstanden er stabil.

Like etter fant politiet en 21 år gammel kvinne som var knivdrept i en leilighet i samme gate.

– Alle opplysninger fra stedet, og ut ifra det vi vet, kobler de to hendelsene sammen, sa delstaten South Wales' politimester Mick Fuller på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Flere personer hjalp til i pågripelsen av knivmannen. Foto: Reuters
Flere personer hjalp til i pågripelsen av knivmannen. Foto: Reuters

Han opplyste at den pågrepne er en 21-åring fra Sydney-forstaden Marayong, og at han har en bakgrunn med psykiske problemer.

– At tyder på at dette var en handling utført av en mentalt syk mann, sa Fuller.

Han la til at politiet har tatt hånd om en minnepenn som inneholder materiale med «ideologier knyttet til terrorisme» og «opplysninger om masseskader og massedød rundt omkring i verden».

Mannen ble fraktet til sykehus med mindre skader og skulle avhøres senere tirsdag kveld før den formelle siktelsen blir utarbeidet.

(©NTB)