21 personer evakuert etter flom i Brumunddal

21 personer fra ti boliger er natt til tirsdag evakuert grunnet flom i Brumunddal i Ringsaker kommune i Hedmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styrtregn mandag kveld førte til flere skader på infrastruktur og bygninger. Et uthus har blitt skylt vekk og garasjer har flyttet på seg.

– Det er ganske mye skader på flere hus. Vannet har gravet bort bunnen på hus og garasjer, noe som gjør at vi har evakuert 21 personer, forteller Geir Rune Ekse, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt.

Politiet vil utover dagen se over skadeomfanget for å ta en beslutning på om de evakuerte kan returnere. Ifølge politiet har vannet skadet grunnmuren og bunnen på flere boliger.

– Vi har evakuert 21 personer i Brumunddal etter store nedbørmengder på kort tid mandag kveld, sa Bård Einar Hoft, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt til TV 2 natt til tirsdag.

Politiet har avsluttet, men kommunen har tatt i bruk mannskaper for å fjerne vann i avløp, rydde veier og sikre utsatte områder.

De første to personene ble evakuert halvannen time etter midnatt. Siden har flere og flere blitt evakuert.

Like før 06.30 melder politiet at vannstanden er på vei til å normalisere seg.

Til NTB sier Hoft at boligene ble besluttet evakuert fordi de er usikre på fundamentene. Han kaller det et forebyggende tiltak som gjøres med tanke på sikkerheten til beboerne.

Det er ikke meldt om personskader.