Dommerkontrovers og målfest da LSK tok viktig hjemmeseier

SEIER: Det ble seier til Lillestrøm mot Mjøndalen mandag.
SEIER: Det ble seier til Lillestrøm mot Mjøndalen mandag. Foto: Heiko Junge
Lillestrøm fikk drahjelp av dommerteamet på vei mot mandagens 3-2-seier over Mjøndalen i Eliteserien.

Trepoengeren sørger for at LSK er oppe på 21 poeng og 9.-plass i ligaen, mens Mjøndalen med sine 17 poeng er betydelig nærmere nedrykksstreken.

MIF-trener Vegard Hansen var blant dem som ikke var imponert over innsatsen til hoveddommer Trygve Kjensli og hans kolleger.

Allerede etter to minutter kom det en situasjon som skapte diskusjoner både på tribunene på Åråsen og på sosiale medier:

Den store, sterke Mjøndalen-spissen Olivier Occean skulle rusle et innlegg fra Vetle Dragsnes i mål, men ble revet ned av vertenes Tobias Salquist. Dommer Kjensli fikk det ikke med seg og vinket spillet videre framfor å tildele gjestene straffespark.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er tydelig på at de skulle hatt straffe.

– Han sier at han ikke ser det, men det er vel jobben hans. Det er to linjemenn, en dommer og en fjerdedommer. Noen må se den der. Det virket så åpenbart fra der vi sto. Det er veldig bittert, men sånn er det. Så får de en billig straffe etterpå, og det blir avgjørende, sier Hansen til TV 2 etter kampen.

– Det faller folk i boksen hele tiden så det er sikkert ikke lett. Vi har våre problemer, men dommerne må sørge for å se slike situasjoner. De er ikke perfekte de heller, og de gjør mange feil i kampen. Vi presser Lillestrøm bra på slutten, fortsatte han.

I pausen erkjente Salquist at det ville vært riktig å blåse straffespark, men han mente han ikke skulle ha rødt kort for forseelsen. Mjøndalen-spissen selv er ikke enig.

– Vi trenger ingen forklaring. Det er straffe og rødt kort, sier Occean.

Lillestrøms Simen Rafn så ikke situasjonen selv, men kommer med et lite stikk til gjestene.

– Jeg har hørt mye mas om det, men jeg så ikke situasjonen. Det er vel litt typisk Mjøndalen å prate om det, flirer Rafn.

– Neida, men det går begge veier i løpet av en sesong. Det er mulig det var straffe, men det så jeg ikke. Jeg synes det beste laget vant, og vi burde vunnet mer enn 3-2 og det er kun vår egen feil at det ikke blir mer, fortsetter han.

Drama

Occean fikk en slags revansj da han på lekkert vis headet et innlegg fra Dragsnes inn til 1-0-ledelse i kampens 10. minutt.

Så skulle det bli dramatikk i motsatt straffefelt. Lillestrøms Thomas Lehne Olsen gikk i bakken i duell med Akeem Latifu, og dommer Kjensli pekte på straffemerket.

Avgjørelsen så ut til å være av den heldige sorten for hjemmelaget. Arnór Smárason tok ansvaret fra elleve meter og utlignet for LSK idet det var spilt 12 minutter.

Snudde

Etter scoringene fulgte en underholdende periode med to angrepsvillige lag, og det var vertene som lyktes med å omsette det til scoring.

Smarason slo corner i det 36. minuttet, og Simen Kind Mikalsen headet ballen inn til 2-1-ledelse.

Tidlig i annen omgang ble vondt til verre for Mjøndalen og Joackim Olsen Solberg. Etter et Simen Rafn-raid på høyresiden var Solberg både uheldig og klønete da han styrte ballen i eget mål til 1-3.

– Det er klønete. Det er sånt som skjer, men det er tungt selvfølgelig, sier Solberg.

Fire minutter senere var Occean nær å redusere for gjestene. Angriperen sendte ballen i stolpen med et langskudd.

Occean-dobbel til liten nytte

Reduseringen skulle derimot komme etter 69 minutter. LSK-keeper Marko Maric var delvis på bærtur da Quint Jansen spilte opp Occean, som igjen brukte hodet til å score.

Maric måtte for øvrig ta en kort «timeout» etter scoring. Han kolliderte med stolpen i forsøket på å stoppe Occeans heading, og hodet hans måtte bandasjeres.

De siste 20 minuttene jaget Mjøndalen konstant et utligningsmål, mens LSK forsvarte seg iherdig og godt. Mjøndalen byttet blant andre inn hurtige Fredrik Brustad mot slutten, men vertene holdt unna og vant 3-2.

I neste runde skal Lillestrøm spille borte mot Tromsø, mens Mjøndalen får besøk av Brann.

(©NTB)

Lik TV 2 Sporten på Facebook