siv jensen:

– Eiendomsskatt er politisk latskap

ARENDAL (TV 2): Frp-leder Siv Jensen mener eiendomsskatt er politisk latskap. Likevel har to av fem Frp-ordførere økt eller innført skatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2018 tok kommunene inn 14,2 milliarder kroner i eiendomsskatt. Det er rekord.

– Ni av ti Sp-ordførere tar inn eiendomsskatt, til tross for at det ikke er nødvendig. Eiendomsskatten er grunnleggende usosial og rammer helt blindt, sa Siv Jensen.

– Du er kongen av eiendomsskatt, sa Jensen til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Doblet under Siv Jensen

I dag har Fremskrittspartiet ordføreren i fem kommuner: Hvaler, Ullensaker, Mandal, Os og Ulstein. Mandal, Hvaler og Ulstein krever inn eiendomsskatt.

Av kommunene som nå har Frp-ordfører er det ingen som har redusert eiendomsskatten, mens Ulstein og Mandal i år har økt eller innført slik skatt. Det viste en gjennomgang av Faktisk.no.

– Eiendomsskatten på bolig var 3,7 milliarder da Siv Jensen ble finansminister. Nå er den 7,4. Den er doblet under Siv Jensen, sa Trygve Slagsvold Vedum.

Se hele duellen mellom Slagsvold Vedum og Siv Jensen øverst i saken!

– Tull

Siv Jensen har tidligere uttalt at kommunene ikke trenger eiendomsskatt. Dette står hun fast ved.

– Nei, det gjør de ikke. Dette utgjør en bitteliten del, 1,6 prosent, av kommunens inntekter. Det å late som at man er avhengige av de 1,6 prosente for å finansiere velferd, skjønner alle at er tull, sier Jensen.

– Det er politisk latskap og derfor mener jeg at den skal vekk alle stedene Frp får politisk innflytelse etter valget, sier hun.

– Ingen av de stedene Frp har fått innflytelse etter valget i 2015 har redusert eiendomsskatten. Og i 2018 innførte Frp-styrte Ulstein eiendomsskatt?

– Det viser betydningen av at Frp må være sterke nok, sier Jensen, og peker på at Frp trenger større innflytelse for å få gjennomført sin politikk.

– Hva er din beskjed til ordføreren i Ulstein som har innført eiendomsskatt?

– Han bør gjøre det han kan, raskest mulig for å avvikle eiendomsskatten nå, mener Jensen.