TILBUD: Nicklas Bendtner vurderer flere klubbtilbud.
TILBUD: Nicklas Bendtner vurderer flere klubbtilbud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

RBK bekrefter at Bendtner har fått flere tilbud

Nicklas Bendtner er på vei bort fra Rosenborg.

Rosenborgs Nicklas Bendtner skal ha fått flere tilbud fra interesserte klubber.

Det bekrefter klubbens sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye til VG.

– Ja, vi jobber med det. Han vurderer nå noen konkrete muligheter. Han bruker litt tid på det. Vi har hatt tett dialog hele veien, senest i dag. Vi jobber med å finne en løsning, sier Bjørnebye til avisen, og understreker at dialogen mellom dansken og klubben er tett og god.

Det har lenge ligget i kortene at Bendtner er på vei bort fra Rosenborg. For selv om han er Eliteseriens best betalte spiller, har han vært vraket fra Hornelands tropp siden slutten av april.

Bendtners kontrakt løper ut 2019, men RBK er interessert i å kvitte seg med ham før den tid. Bjørnebye vil ikke si hvilke klubber som har vist interesse for å hente ham, men sier ifølge Eurosport at «det er bra nivå på klubbene».

I italienske medier hevdes det at Serie C-klubben Reggina er blant 31-åringens beilere.

Nicklas Bendtner kom til Rosenborg foran 2017-sesongen og gjorde en bra debutsesong på Lerkendal. Da ble han toppscorer i Eliteserien med 19 mål og gjorde også en god figur ute i Europa.

I fjor var prestasjonene svakere, og utenomsportslige kontroverser har også skapt trøbbel for dansken. I år har han kun spilt 185 minutter fordelt på fem kamper for RBK.