Premier League

Aston Villa rystet Tottenham – så våknet Harry Kane

Tottenham var på vei mot et pinlig 0-1-tap mot Aston Villa. Men Harry Kane (26) ville det annerledes.

Tottenham-Aston Villa 3-1

Se sammendraget i toppen.

Tottenham er nok en gang spådd å kjempe i toppen av Premier League, men fikk slite for poengene mot Aston Villa.

Nyopprykkede Aston Villa gikk rett i strupen på forrige sesongs Mesterliga-finalist og tok ledelsen etter ni minutter.

Utligningen kom først etter 73 minutter ved debutant Tanguy Ndombélé.

Og fem minutter før slutt var kampen snudd. Harry Kane banket ballen i mål fra kort hold og sendte hjemmefansen til himmels.

I det 90. spilleminutt var han frempå igjen.

Fra 16-meter trillet han ballen elegant i hjørnet. 3-1 og seier til Tottenham.

– Det er helt nydelig. Typisk Harry Kane-scoring, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller.

Matchvinner var høyt oppe etter kampslutt.

– Vi fyrte på alle sylindre i andreomgang. Vi satte press på dem og fikk scoringene våre.

De to målene var Harry Kanes første på Tottenhams nye storstue.

– Det var spesielt. Det var flott å kunne feire med fansen. Vi har ventet på stadion lenge og nå er vi her fra første seriekamp, sier Kane til TV 2.

Den store snakkisen før kamp var at Christian Eriksen var vraket fra start. Dansken kom inn på stillingen 0-1 og var en stor bidragsyter til snuoperasjonen. Eriksens kontrakt går ut neste sommer og har vært tydelig på at han ønsker å prøve seg i en ny klubb.

– Selvfølgelig ønsker jeg at han skal bli. Jeg kjenner ham så godt. Vi har spilt sammen i fem, seks, syv år. Han er en spesiell spiller. Vi får se hva som skjer. Han gir alltid hundre prosent når han tar på seg den drakten. Han er en strålende fyr og strålende spiller, sier Kane.

Villa frustrerte Tottenham

Aston Villa sjokkerte Tottenham i London-klubbens nye storstue. Etter bare ni minutter gikk gjestene opp i ledelsen.

En lang ball fra midtstopper Tyrone Mings seilte over hele Tottenhams forsvar og sendte John McGinn alene med keeper. Der var skotten iskald. 1-0 til det nyopprykkede bortelaget.

– Det er et altfor enkelt mål å slippe inn. Der har de fullstendig kontroll og så er det én lang ball som sender McGinn gjennom, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen fra kommentatorplass.

Både før og etter scoringen lå Villa svært lavt og nektet Tottenham rom. Det satte en effektiv stopper for alle vertenes forsøk og frustrasjonen begynte å bre seg både på banen og tribunen utover i kampen.

– Dette var veldig, veldig svakt. Skuffende start av dem i en serieåpning på hjemmebane, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller i pausestudioet.

Vraket Eriksen satte fyr på Tottenham

Tottenham hadde et skrikende behov for en boksåpner. På benken satt en dansk en. Christian Eriksen ønsker seg bort fra klubben og har ikke signert ny kontrakt. I sesongoppkjøringen har han sett direkte uinteressert ut og Mauricio Pochettino svarte med å vrake midtbaneeleganten fra start.

Først etter 64 minutter ble Eriksen byttet inn for en halvskadd Harry Winks. Dansken fikk litt liv i vertene og etter 73 minutter satt utligningen, men det var rekordsigneringen Tanguy Ndombélé som gjorde det.

Franskmannen hadde hatt en relativt anonym debut for sitt nye lag, men viste med en nydelig avslutning fra rundt 20 meter hvorfor Tottenham punget ut nærmere 600 millioner kroner for 23-åringen.

– Christian Eriksen har satt fyr på dette Tottenham-laget. Han gjør alle rundt seg så mye bedre, sa Jesper Mathisen.

– Hvordan skal de erstatte Eriksen? spurte kommentator Kasper Wikestad.

Kane-show

Og fem minutter før slutt var snuoperasjonen komplett. Et blokkert skudd havnet i føttene på Harry Kane inne i målgården. Spissen banket ballen inn bak Tom Heaton. 2-1 til Tottenham.

Og i det 90. spilleminutt var han der igjen. Moussa Sissoko gjorde et strålende forarbeid og fant Kane på 16-meter. Spissen nølte ikke og trillet ballen vakkert ned i hjørnet.

3-1 ble også sluttresultatet.