MONSUN: Redningsarbeidere hjelper mennesker med å krysse et område rammet av flom i Meppadi i Wayanad-distriktet sør i delstaten Kerala. Foto. Reuters / Stringer
MONSUN: Redningsarbeidere hjelper mennesker med å krysse et område rammet av flom i Meppadi i Wayanad-distriktet sør i delstaten Kerala. Foto. Reuters / Stringer

India:

Nærmere 100 døde i flom og jordskred

Nærmere 100 personer er døde, over 100.000 er evakuert og om lag 1 million berørt av flom og jordskred sør og sørvest i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I delstaten Kerala sørvest i landet er minst 42 personer døde etter at flere dager med monsunregn har utløst flom og jordskred.

29 av dødsfallene er registrert i kystdistriktet Kozhikode og Malappuram, og i Wayanad lenger inn i landet i delstaten siden torsdag, melder nyhetsbyrået Press Trust of India. Myndighetene har etablert 988 leirer som gir husly til over 100.000 evakuerte.

Sju omkomne er funnet døde andre steder i delstaten, og 15 fryktes å ha omkommet i et jordskred på en teplantasje i Wayanad.

I delstaten Karnataka nord for Kerala er 26 personer bekreftet døde siden torsdag, opplyser indiske myndigheter. De var ofre for oversvømmelser, jordskred og hus som raste sammen. Rundt 200.000 personer er evakuert.

De siste dagene har regnet utløst flom og jordskred også i delstaten Maharashtra lenger nord. 380.000 mennesker i delstaten, der storbyen Mumbai ligger, er berørt av oversvømmelser. Indisk fjernsyn viser bilder av boliger og andre byer som ligger under vann.

Mens disse tre delstatene er hardest rammet, er det også meldt om oversvømmelser i delstatene Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa og Andhra Pradesh.

I delstatene Bihar og Assam øst i landet har det de siste ukene vært omfattende oversvømmelser. Flere titall personer er omkommet og avlinger, boliger og infrastruktur er påført store tap.

Monsunsesongen varer fra juni til september.

(©NTB)