25. juli ble Mesut Özil ble truet med kniv da han og lagkamerat Sead Kolasinac kjørte gjennom Londons gater.

Kolasinac skremte til slutt bort knivdesperadoene og ble hyllet som en helt da en video av hendelsen ble lagt ut på nettet.

Se videoen i vinduet øverst.

Søndag sesongåpner Arsenal borte mot Newcastle, men det blir uten Özil og Kolasinac. Ifølge klubben har de to spillerne vært ute for en ny «hendelse» og er derfor ikke med i kamptroppen av hensyn til deres egen sikkerhet.

Hva som har skjedd er ennå uklart, men i en pressemelding skriver Arsenal dette:

«Mesut Özil og Sead Kolasinac vil ikke være en del av troppen til vår åpningskamp mot Newcastle United etter ytterligere sikkerhetshendelser som etterforskes av politiet.

«Trivselen til våre spillere og deres familier er alltid av høyeste prioritet, og vi har tatt denne avgjørelsen etter diskusjon med spillerne og deres representanter. Vi samarbeider med politiet og gir spillerne og deres familier vår kontinuerlige støtte.»

Chelsea-kapteinen skremt etter den første hendelsen

Tidligere denne uken uttalte Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta seg om den første hendelsen mot Arsenal-spillerne.

– Det er vanskelig se for seg at slike ting skjer i livet, uansett om du fotballspiller eller ikke. Du fortjener ikke å få slike angrep. Det kan skje mot alle. Kan skje mot familier eller alle i verden. Forhåpentligvis kan man stoppe det.

– Det er skremmende. Du har unger og familie. Det er ikke bra å se. Forhåpentligvis slipper vi å se slikt igjen, sier spanjolen.